|

Akil insanlar adil yaşamı anlatacak

Akil insan listesinde olan Abdurrahman Kurt Akil insanların vatandaşa, adil yaşamı, özgür yaşamı anlatacağını söyledi.

yenisafak.com.tr / POLİTİKA
00:00 - 4/04/2013 Perşembe
Güncelleme: 16:30 - 4/04/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Akil insanlar adil yaşamı anlatacak
Akil insanlar adil yaşamı anlatacak

AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanlığı'nın Twitter üzerinden gerçekleştirdiği #netmuhabbet söyleşilerinin dün akşam ki konuğu 23.Dönem Diyarbakır Milletvekili ve Akil İnsanlar Heyeti'nin Doğu Anadolu grubu üyesi Abdurrahman Kurt oldu. Çözüm Süreci ve Akil İnsanlar heyetiyle ilgili soruları yanıtlayan Kurt, Akil insanların çözüm sürecine etkisinden bahsetti.

"Akil İnsanlar çözüm sürecinin ülkemize olan faydasını ve bunun ülkemizin batısı ve doğusu için de kazan kazan süreci olduğunu anlaşılır bir dil ile anlatacaklar" diyen Kurt, "insanımıza yeni bir bin yılın özgür, adil, ve kardeşçe yaşamanın heyecanını taşıyacaklar" dedi.

"Heyette yer alan 63 kişilik 'Akil İnsan' listesindeki isimleri yeterli buluyor musunuz?" sorusunu da cevaplayan Kurt, "bölgeden aldığım ilk tepkiler oldukça olumlu. Elbette herkesin gönlünde farklı insanların da olabileceğini takdir ediyoruz. Ancak neticede liste 63 kişilik" dedi.

Hükümetten gelen açıklamalar doğrultusunda Akil insanlar çalışmasının bir ayda neticeleneceğini söyleyen Abdurrahman Kurt, bu sürenin uzayabileceğini de söyledi.

11 yıl önce