|

Akil İnsanlar bu hafta toplanıyor

Çözüm sürecine yardımcı olmak için oluşturulacak akil insanlar listesi Başbakan'ın onayını bekliyor. 49 kişilik akil insanlar grubu birkaç gün içinde 7 bölgede süreci vatandaşlara anlatmaya başlayacak

Fazlı Şahan
00:00 - 2/04/2013 Salı
Güncelleme: 23:47 - 1/04/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Akil İnsanlar bu hafta toplanıyor
Akil İnsanlar bu hafta toplanıyor

Çözüm sürecini topluma anlatacak Akil İnsanlar Komisyonu'nda yer alacak isimler Başbakan Tayyip Erdoğan'ın onayına sunuldu. Erdoğan'ın onayından geçen 49 kişilik akil insanlar grubu birkaç gün içinde görevlerine başlayacak. Türkiye'nin yedi coğrafi bölgesinde 7'şer kişilik gruplar halinde çalışacak gruplar içinde sanatçı, yazar, akademisyenler yer alacak. Akil insanlar karar mekanizmasında yer almayacak. Akil insanlar, çözüm sürecinde halkı bilgilendirmek, çözümü vatandaşlara anlatacak. Devletle vatandaş arasında bir köprü rolü oynayacak akil insanlar, terör örgütünün Türkiye'yi terk etmesi sürecini izlemeyecek.

'KARDEŞLİK' VURGUSU

Akil İnsanlar Komisyonu için önerilen isimler, hazırlanan takvim içerisinde vatandaşın nabzını tutarak sık sık rapor hazırlayacak. Komisyon grup başkanlarının ise Erdoğan'a süreç hakkında bilgilendirme yapacağı öğrenildi. Hükümet tarafından düzenli bilgilendirilecek bu isimler, bölgelerinde konferans ve panellerin yanı sıra il il dolaşarak gezi ve ziyaretler yapacak. Akil insanların vatandaşa en önemli vurgusu 'kardeşlik' olacak.

11 yıl önce