|

Akit 'Elveda' dedi

1993'te Beklenen Vakit adıyla yayına başlayan Akit gazetesi ekonomik linç sonucu dün okurlarına elveda dedi.

Yeni Şafak
01:00 - 4/12/2001 Salı
Güncelleme: 17:15 - 17/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot -------------------------
----------------------- spot -------------------------

12 Eylül 1993 yılında yayın hayatına "Beklenen Vakit" adıyla başlayan Akit gazetesi, dün son sayısıyla okuyucuya "elveda" dedi. Son sayısında, okuyucudan helallik dileyen Akit gazetesi, yayın hayatına başladıkları günden bu yana hak için, hakikat için, mazlum ve mahrumlar için çalıştıklarını belirterek, hukukun ayaklar altına alınarak ekonomik linç uygulandığını dile getirdi.

Birinci ve son sayfasını tamamen veda ve tekrar buluşma mesajlarına ayıran gazetenin tüm yazar ve çizerleri de, neden kapandıklarını ve gelecekle ilgili neler yapılacağının mesajlarını verdiler. Gazetenin ağır tazminat ödenmesine sebeb olan yazı ve dökümanları tekrar, topluca ve özet şeklinde sayfalarına taşıyan gazete, basın ilan kurumu ve gayrihukuki kararların nasıl ekonomik linç uyguladığını dile getirdi.

Gazetenin arka sayfasındaki "kalemlerimiz elimizde" başlıklı yazıda bazen özeleştiri bazen de duygusal vedalar dikkat çekti. Gazetenin ağır toplarından Hasan Aksay, Hasan Karakaya, Abdurrahman Dilipak, Kemal Güler, A. İhsan Karahasanoğlu ve Ülkü Kumral imzalı yazıda, "Akreditasyonunun milli vicdanda arandığı, herkesin sustuğu zamanda kendilerinin konuştuğu" dile getirildi. Zaman zaman kendilerine yapılanlardan korktuklarını da ima eden Akit yazarları, "Korkmadık demek doğru olmaz, korktuk, ama korkaklık etmedik... Beynimiz, yüreğimiz yerli yerinde, kalemlerimiz elimizde" mesajı verildi.

"Hortumcu dedik 50 milyar ödedik"

Akit gazetesi sahibi Mustafa Karahasnoğlu, Akit'in hukuken mesnedsiz iddialarla gelirlerine el konulduğunu, bu nedenle yayın hayatına son vermek zorunda kaldıklarını açıkladı. Akit'in, ticari amaçlarla değil, bir inanç ve ideal için kurulduğunu belirten Karahasanoğlu, "Bu misyon yok olmadıkça, Akit gazetesinin susması mümkün olmayacak" dedi.

Karahasanoğlu, Ordu'nun Kumru İlçesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği iftara, Akit gazetesi Genel Koordinatörü Ülkü Kumral ile birlikte katıldı. AK Parti Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa ile Kumrulu siyasiler ve bürokratların hazır bulunduğu iftarda Yeni Şafak'a Akit'in "niçin kapandığını" açıklayan Karahasanoğlu, 28 Şubat'tan sonra hukukun siyasallaştığını, bunun en büyük zararını Akit'in gördüğünü, misyonunun bundan sonra yazarların devam ettireceğini ancak kendisinin bir rolünün olmayacağını söyledi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
22 yıl önce