|

Aklı da fikri de İnovasyonda

TEB''de bu yıl 7''ncisini düzenlenen TEB Akıl Fikir Buluşması''nda en iyi inovatif fikirler ödüllendirildi. ''Basit Düşün Ezber Boz'' temalı buluşmada konuşan TEB Genel Müdürü Leblebici, şirketlerin tüm imkanlarıyla inovasyona odaklanması gerektiğini vurgulayarak, Kurumiçi Girişimcilik Programı başlatacaklarını açıkladı.

Erdi Yılmaz
00:00 - 10/05/2014 Cumartesi
Güncelleme: 23:25 - 9/05/2014 Cuma
Yeni Şafak
Aklı da fikri de İnovasyonda
Aklı da fikri de İnovasyonda

Türk Ekonomi Bankası (TEB), kurum kültürünün bir parçası haline getirdiği inovasyonu, ülke çapında da yaygınlaştırmak için bu yıl 7''ncisini düzenlediği TEB Akıl Fikir Buluşması 2014 üniversite öğrencileri, yeni mezunlar, TEB müşterileri ve çalışanlarını biraraya getirdi. Bu yılki teması ''Basit Düşün Ezber Boz'' olarak belirnen buluşmada, en iyi inovatif fikirleri olan gençler TEB Akıl Fikir Yarışması''yla ödüllendirilirken dereceye giren projeleri de TEB bünyesinde hayata geçirilmek üzere değerlendirmeye alınacak.

KURUM İÇİ GİRİŞİMCİLİK YAPACAK

TEB olarak finans sektöründe Melek Yatırım Platformu ve Girişim Bankacılığı ile ilklere imza attıklarını dile getiren TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, şimdi de Kurumiçi Girişimcilik programını başlatacaklarının bilgisini verdi. Rekabette var olma ve öne çıkma mücadelesinin şirketleri sürekli inovatif olmaya zorladığını söyleyen Leblebici, şirketlerde artık eski kalıpların yıkılarak insan kaynağı da dahil tüm imkanlarla inovasyona odaklanılması gerektiğine vurgu yaptı.

ŞİKAYET DEĞİL ÇÖZÜM ÜRETİN

7 yılda inovasyonu TEB''in kurum kültürünün bir parçası yaptıklarını söyleyen Leblebici, ''Hedefe giden yolda önüne engeller çıkar, o zaman icat çıkar'' sloganıyla arkadaşlarımıza sorunlar karşısında şikayet etmek yerine çözüm üretmelerini öneriyoruz'' diye konuştu. Leblebici, inovasyon yatırımları sayesinde uluslararası danışmanlık şirketi Gartner tarafından tüm dünyaya ''örnek vaka'' olarak gösterilen ilk banka olduklarına da dikkat çekti. TEB Akıl Fikir Buluşması''nda SAP Global Bankacılık Çözümleri Direktörü George Asgari, YoYo Araç Kiralama''nın Kurucusu Berkman Çavuşoğlu, Urban Station Kurucu Ortağı Gökhan Beydoğan ve ÖzÜ Girişim Fabrikası Direktörü İhsan Elgin de ''Basit Düşün Ezber Boz'' teması çerçevesinde tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.

Çalışanlardan gelen 357 fikir hayata geçti

Buluşmada, TEB çalışanlarının kurumiçi inovatif fikirlerini paylaştığı ''Kıvılcım'' portalına bugüne kadar toplam 60 bin fikir iletildiği açıklanırken, toplam 357 projenin de TEB içinde hayata geçirildiği belirtildi. 13 bin 500 proje başvurusunun yapıldığı Akıl Fikir Yarışması''nda projelerin yüzde 48''i öğrenci kategorisinden geldi. Bu yıl yeni açılan Teknolojik Girişimci kategorisine ise bin 700''den fazla proje başvurdu.

DNA''SINDA VAR

Yarışmada Öğrenci-Yeni Mezun kategorisinde birinci olan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kimya Bölümü öğrencisi İbrahim Tekseven 20 bin TL''lik ödülün sahibi oldu. TEB İnsan Kaynakları ve İnovasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nilsen Altıntaş, kurumlarının DNA''sına inovasyonu işlemek üzere başlatılan çalışmaların ''açık inovasyon''la kurum dışına da taşıdıklarını söyledi.


10 yıl önce