|

Aklınızı başınıza alın

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Katar ve Pakistan’dan sonra Afganistan’ı ziyaret etti. Kabil’deki Türk birliğini denetleyen Akar, Akdeniz uyarısı yaptı: Haklarımızdan ödün vermeyeceğimizi herkesin bilmesi, aklını başına alması, tahriklerden, provokasyondan uzak durması aksi halde bunun bedelinin ağır olacağını bilmesi lazım.

Kıymet Sezer
04:00 - 23/12/2018 Pazar
Güncelleme: 02:41 - 23/12/2018 Pazar
Yeni Şafak
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kabil’de Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani ve Afgan mevkidaşı Tarık Şah Bahrami’nin dışında Afganistan Birinci Başkan Yardımcısı Raşid Dostum ile de biraraya geldi. Akar, daha sonra yurda döndü.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kabil’de Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani ve Afgan mevkidaşı Tarık Şah Bahrami’nin dışında Afganistan Birinci Başkan Yardımcısı Raşid Dostum ile de biraraya geldi. Akar, daha sonra yurda döndü.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Katar ve Pakistan ziyaretlerinin ardından geldiği Afganistan’ın başkenti Kabil’de temaslarda bulundu.

İlk olarak Kabil’deki Türk Görev Kuvveti Komutanlığı’nı teftiş eden Akar, burada yaptığı konuşmada terörle mücadeleye ve Akdeniz’de yükselen tehditlere dair mesajlar verdi. Irak’ın kuzeyinde operasyonların devam edeceğini, Sincar’ın da yeni Kandil olmasına asla izin vermeyeceklerini belirten Akar, Suriye’de ise Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtlarının başarıyla gerçekleştirildiğini hatırlattı; Türk ordusunun masumlara ve çevreye zarar vermeden bölgeyi terörden temizlediğini kaydetti.

“Operasyonlardan sonra bir Musul’un, Halep’in, Doğu Guta’nın , Rakka’nın haline bakın bir de Afrin’in fotoğrafına bakın” diyen Akar, karanın yanısıra 462 bin kilometrekarelik mavi vatanda da Türkiye’nin hak ve menfaatlerini sonuna kadar koruyacaklarını söyledi.

PROVOKASYON YAPMAYIN

“Ege’de, Akdeniz’de, Kıbrıs’ta hiçbir oldubittiye müsaade etmeyeceğimizi, bizim olmadığımız hiçbir kararın, alınacak hiçbir tedbirin de geçerliliğinin, yaşama şansının olmadığını tekrar tekrar dile getirdik. Haklarımızdan asla ödün vermeyeceğimizi herkesin bilmesi, aklını başına alması, tahriklerden, provokasyondan uzak durması aksi halde bunun bedelinin ağır olacağını bilmesi lazım. Bu konuda her türlü tedbirimiz, hazırlığımız vardır. Ülkemizin ve milletimizin hak ve hukukunu korumak adına gereken neyse bunların hepsi de yeri ve zamanı geldiğinde gerçekleştirilecektir. Herkesin aklını başına toplaması, herhangi bir maceraya sebebiyet vermemesi lazım. Muhataplarımıza bizim en samimi, ciddi tavsiyelerimiz bunlardır. Dolayısıyla gerginliği artırmanın kimseye faydası yok.”


  • Nöbetteyiz
  • Türk donanmasının Akdeniz Kalkanı Harekâtı ile sergilediği kararlı duruş Yunan ve Rum provokasyonlarını boşa çıkardı. Suriye’den Türkiye ile koordinasyon halinde çekilmeye hazırlanan Amerika’nın, Doğu Akdeniz’de varlığını sürdürebilmek için Ankara ile işbirliğine özen göstermesi de dikkat çekiyor. Benzer tavır, Suriye’de PKK’nın yeni hamisi olmaya soyunsa da Fransa için de geçerli. Amerikan ve Fransız donanmaları Akdeniz’de Türkiye ile son 10 günde ikili tatbikatlar gerçekleştirdi. Türk kıta sahanlığında yapılan manevralarla müttefiklik ilişkisi teyit edilmiş oldu. Planlamalar dahilinde Türkiye ve ABD donanmaları, 2019 yılının ilk günlerinde de Akdeniz’de ortak tatbikat yapacak. Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, uzunca bir süredir Akdeniz’deki batılı güçleri Türkiye’ye karşı ittifaka davet ediyorlardı. Akdeniz’de ardı ardına gerçekleşen tatbikatlar oldu-bitti çabalarına karşı önemli bir mesaj oldu. Bölgesindeki en etkili donanma olarak gösterilen Türk Deniz Kuvvetleri bir yandan oldu bittilere karşı Akdeniz’e kalkan olurken bir yandan da sözde işgal haritalarını boşa çıkaracak şekilde Türkiye’nin petrol-doğalgaz arama ve sondaj faaliyetlerine refakat ediyor. Mavi Vatan’ın bekçileri, potansiyel tehditlere karşı önleyici güç olarak bölgedeki istikrarın teminatı rolünü uluslararası kamuoyuna kanıtlamış durumda.
#Hulusi Akar
#Yunanistan
#Akdeniz
#Kabil
#Uyarı
5 yıl önce