|

Aksaray ve Sivas valileri arasındaki 'Anadolu Aslanı' atışması gülümsetti

Yeni Şafak İnternet Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik'in Twitter paylaşımı üzerine, Sivas Valisi Salih Ayhan ile Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu arasında, Kangal köpeği ve Aksaray malaklısı için kullanılan "Anadolu Aslanı" ifadesi nedeniyle sosyal medyada gülümseten atışma yaşandı.

10:44 - 20/09/2020 Pazar
Güncelleme: 11:39 - 21/09/2020 Pazartesi
Aksaray malaklısı
Aksaray malaklısı

Yeni Şafak İnternet Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik, Twitter hesabından, "Ihlara’dayız. Muhteşem bir yer. Bu cüsseli arkadaşlar da dünyaca ünlü çoban köpekleri Aksaray Malaklısı. Uysal, dost canlısı ve görüldüğü gibi benden iriler" paylaşımında bulundu.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu da bu tweeti alıntılayarak, sosyal medya hesabından "Sivaslı kardeşlerim alınmasın ama 'Anadolu Aslanı', Aksaray malaklısıdır" açıklaması yaptı.



Sivas Valisi'nden cevap gecikmedi

  • Sivas Valisi Salih Ayhan ise Aydoğdu'ya cevaben yaptığı paylaşımda, "Neden alınalım Sayın Valim Hamza Aydoğdu, Sivaslılar bilir ki her şey cüsse ile olsaydı ormanın kralı aslan değil, fil olurdu. Sağlık, afiyet diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu kez, Google, ansiklopedi atışması

Sonrasında Aksaray Valisi Aydoğdu bir paylaşım daha yapıp Google'de Aksaray malaklısı araması sonucu paylaşarak, "Değerli Valim, Google ile bir konuşsanız, sizi üzmeseler. Sağlık ve esenlikler dilerim" diye cevap verdi.



Vali Salih Ayhan ise, "Kıymetli Valim. Siz bizden daha iyi bilirsiniz ki doğrulara ulaşmak için Google değil literatüre bakmak isabet olur. Rehber Ansiklopedisi, Meydan Larousse, Ana Britannica ciltlerinden birini karıştırmanızı tavsiye ederim" karşılığını verdi.





Bunun üzerine Vali Hamza Aydoğdu "Malaklı da bizim Kangal da; yeter ki sevgi olsun, saygı olsun. Teşekkürler Değerli Valim, şahsınızda Sivaslı kardeşlerime saygı ve muhabbetlerimle" paylaşımı ile atışmayı noktaladı.

Vali Salih Ayhan ise, "Hepimiz bir bütünün parçaları, bir kilimin desenleriyiz... Doğusu, batısı, kuzeyi ve güneyi ile var olan her şey bizim, hepimizin..! Tüm değerleri benimseyip, koruyup, gelecek kuşaklara aktarmak dileğiyle... Sizleri seviyoruz @hmzaydg Aksaray'a selamlar, muhabbetle..." dedi.

Valiler arasında yaşanan "Anadolu Aslanı" atışması paylaşımı, kısa sürede büyük beğeni topladı.



#Aksaray Malaklısı
#Hamza Aydoğdu
#Anadolu Aslanı
#Kangal
#Salih Ayhan
4 yıl önce