|

Akşener’den tiyatro çıkışı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tiyatro oyununa giden CHP’liler için uyarıda bulundu. Akşener, Kılıçdaroğlu’nun “HDP, PKK ile arasına mesafe koymadığı sürece CHP ile iletişimde bulunamaz” sözünü hatırlattı.

Hüseyin Likoğlu
04:00 - 23/01/2020 Perşembe
Güncelleme: 02:31 - 23/01/2020 Perşembe
Yeni Şafak
Meral Akşener
Meral Akşener
Medya temsilcileri ile bir araya gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akşener şunları söyledi:
“(Demirtaş’ın tiyatro oyunu):
Biz insanların tercihlerine karışmayı kendimize yakıştıramayız. Kim nereye ziyarete gider bizi ilgilendirmez. Sayın İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu’nun eşi ziyaret eden konumda olduğuna göre dolayısıyla bir tiyatro izlemeye gitmişler buna bir siyasi sonuç olarak bakabilir miyiz, bilmiyorum. Benim en son bildiğim Sayın Kılıçdaroğlu’nun HDP’nin PKK ile arasına mesafe koymadığı sürece CHP ile herhangi bir iletişiminin bulunmayacağı şeklindeydi. CHP liderinin beyanatı bu. Bu da değişmediği için aileler üzerine konuşmayı doğru bulmuyorum. Siz davet edilseydiniz gider miydiniz? Hayır. Ben bir kurumsal yapıyı temsil ediyorum, bir partinin genel başkanıyım. Ben gitmezdim, haa eşim davet edilse o gider miydi, hayır gitmezdi.
NİYE SEÇİM YAPSIN
(Erken seçim iddiaları):
Benim kişisel olarak inatlaşmak huyum yok. Şimdi referandumda başlayan süreçten itibaren ben kendimi borcunu ödeyen bir insan olarak konumlandırdım. Bunu hamasi bir şey olarak görmeyin, tutum olarak görün. İnatla ben, “ben ben ben” deme yönüm yok. Bu şahsi fikrim. Kendimi sayın Erdoğan’ın yerine koyuyorum, empati yapıyorum. Elinizde 2023’e kadar bir süre var. Niye seçim yaparsınız? Bu da bir okuma, elimde bir veri yok.
YUMRUKLARI GEVŞETELİM
  • (Kanal İstanbul):
    Sorular sorduk, yanıtını alamadık. 9 yıl sonra neden gündeme geldi, bize bir fayda mı sağlayacaktır? Ta Aksu’da bir yerde esnaf gezerken hiç beklemeyeceğiniz bir hanımefendi ‘ne düşünüyorsunuz Kanal İstanbul konusunda’ dedi. Antalya nere İstanbul nere? Bu kutuplaşmadan böyle olmaktan yorulduk. Yumruklarımızı, dişlerimizi sıkmaktan yorulduk. Benim önerim şu ağalar biraz dişlerimizi ellerimizi gevşetmeye izin versinler. Kanal İstanbul doğru dürüst tartışılmalı.”
#İYİ Parti
#Meral Akşener
#CHP
#HDP
#PKK
4 yıl önce