|

Aksoy Group'tan 17 otele daha Richmond etiketi

Richmond markasının sahibi Aksoy Gorup, otel yönetimi şirketi Richmond International'ı hayata geçirdi. 10 yılda 17 otel hedefi koyan şirket, İstanbul ve çevresindeki oteller için de 100 milyon dolar yatırım bedeli öngörüyor

Ekonomi Servisi
00:00 - 20/01/2011 Perşembe
Güncelleme: 22:11 - 19/01/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Aksoy Group'tan 17 otele daha Richmond etiketi
Aksoy Group'tan 17 otele daha Richmond etiketi

Aksoy Group yeni otel yönetimi şirketi Richmond International'ı Richmond İstanbul Hotel'de düzenlediği basın toplantısıyla tanıttı. Toplantıda konuşan Richmond International Genel Müdürü Ümit Yaşar Atalay, grubun büyüme stratejisini anlattı. Öncelikle otel yatırımlarına ağırlık verdiklerini belirten Atalay, fizibilite çalışmalarının da olacağını söyledi. Richmond İstanbul'un kendileri için yeni hedefler anlamına geldiğini anlatan Atalay, en somut planlarının büyümeyle ilgili olduğunu ifade etti.

SURİYE'DEKİ PROJE NETİCELENECEK

Kendilerine hayata geçirebilecekleri hedefler koyduklarının altını çizen Atalay, “10 yılda 17 otel planımız var. 2020 ciro hedefimiz ise 250 milyon dolar olmakla birlikte yatak kapasitemizi de 9 bine çıkarmak istiyoruz. Bu anlamda da kararlı adımlar atıyoruz. 1,5 senedir bu dönüşüm için çok çalışıyoruz. Suriye'de neticelendirmek üzere olduğumuz bir proje var” dedi.

FELSEFEMİZE UYGUN OTELLER SEÇİYORUZ

Aksoy Group Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Orhon da, Aksoy şemsiyesi altında otel yatırımları yapmayı planladıklarını ve bu konuda çok seçici davrandıklarını söyleyerek, şöyle devam etti: “Bize çok müracaat oldu. Henüz gerçekleşen yok ama gerçekleşme safhasında olanlar var. Örneğin, Adana'da bir oteli işletmemiz konusunda teklif geldi. Ancak oteli incelediğimizde mutfağın çöpünün müşteri girişinden çıktığını gördük. Böyle bir otelin işletmesini almamız mümkün değil." "Felsefemize uygun otellerden de teklif geliyor tabii" diyen Orhon, bunlardan birkaçı ile görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Orhon, "Grubun cirosu 110 milyar dolar, İstanbul ve çevresindeki oteller için 100 milyon dolar çevresinde bir yatırım bedeli olacak” diye konuştu.


Nua Wellness Spa ile sektörde biz de varız

Aksoy Grup Yönetim Kurulu Üyesi Belgin Aksoy da, BM rakamlarına göre 2020 yılında dünya nüfusunun yüzde 22'sinin 60 yaş üzerinde olacağını, bunun da daha fazla yaşlı insan ve daha fazla sağlık problemi ve gideri anlamına geldiğini belirtti. Artık insanların kendilerine daha iyi bakmaya başladığını ve bu çerçevede SPA sektörünün sunduğu imkanların sınırsız olduğunu ifade eden Aksoy, 'Dünyada özellikle 30 gelişmiş ülkede 289 milyon kişi SPA kullanıyor. 2 trilyon dolar olan SPA sektörünün değeri her geçen gün artıyor. Biz de Richmond Nua Wellness SPA ile bu sektörde ilerliyor olacağız' dedi.



13 yıl önce