|

Aktütün’deki gibi geldiler

Hakkari’de üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 4 asker şehit düştü. Saldırının şekli Aktütün baskınını hatırlattı. Sisten faydalanıp dört ayrı noktadan gelen teröristler, el bombaları ile mevzileri geçmeye çalıştı. Şehitlerin kanı yerde kalmadı, bölgede başlatılan operasyonda 20 PKK’lı öldürüldü.

Şahin Şen
04:00 - 21/04/2019 Pazar
Güncelleme: 03:09 - 21/04/2019 Pazar
Yeni Şafak
Hakkari'de şehit düşen askerlerimiz.
Hakkari'de şehit düşen askerlerimiz.

Hakkari Çukurca’da askeri üs bölgesine önceki gece teröristler tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Açılan ilk ateşte 2 asker olay yerinde, 2 asker de kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada 6 asker de yaralandı. Yaralı askerler helikopterle götürüldüğü hastanede tedavi altına alındı. Irak sınırındaki Seriveri bölgesinde gerçekleşen kalleş saldırının ardından hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.


SİSTEN FAYDALANDILAR

Saat 21.15 sıralarında üs bölgesine sızmaya çalışan PKK’lı teröristlerle askerler arasında çatışma yaşandı. Yoğun sisten görüş mesafesinin 10 metreye kadar düştüğü bölgede teröristler aynı anda güney, doğu ve batı mevzilerinden saldırdı. Güney ve doğu yönünden sızmaya çalışan PKK’lılar etkisiz hale getirilirken, batı mevzisinin olduğu yöndeki çatışmada Söz. Er Erhan Çiyapul (26), P.Söz. Er Murat Şahin (23), P.Söz. Er Şevket Çetin (27) ve P.Söz. Er Yener Kırıkcı (26) şehit düştü. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin, 2008 yılında Hakkari Şemdinli’deki Aktütün benzeri bir baskın planladıkları ortaya çıktı. Aktütün baskınındaki gibi strateji izleyen teröristler, üs bölgesine 4 ayrı noktadan saldırıp el bombaları ile mevzileri geçmeye çalıştı. Terörist grubun aynı zamanda termal görüş sistemlerinden korunmak amacıyla özel yapım ısı yalıtımlı yanmaz kumaştan yapılmış şemsiyeler kullandıkları belirlendi.


F-16’LAR BOMBA YAĞDIRDI

Olay yerine takviye kuvvet sevk edilirken, teröristlerin bulunduğu bölge de hava harekatıyla bombalanıp obüslerle ateş altına alındı. PKK’lı grup, öldürülen ve yaralanan teröristleri bölgeden toplayabilmek için Yumurtatepe bölgesinden de taciz atışı gerçekleştirdi. Teröristlerin telsiz frekanslarının tespitinin ardından havalanan F-16’lar belirlenen noktaları vurdu. Teröristlerin olası kaçış istikametlerine de topçu ve havan atışları yapıldı.

Yaralıların durumu iyi

Saldırıda yaralanan askerleri ziyaret eden Hakkari Valisi İdris Akbıyık, hayati tehlikelerinin bulunmadığını açıkladı. Biri Van’a sevk edilen yaralılardan 4’ü Hakkari’de, diğeri de Çukurca’daki hastanede tedavi altında.


İntikamı alındı

  • Kalleş saldırıda şehit olan askerler için Hakkari Dağ Komando Tugayı’nda tören düzenlendi. Şehit cenazeleri tören alanına getirildikten sonra bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Özgeçmişlerinin okunması ve duaların ardından şehit askerlerin naaşları toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi. Şehit Erhan Çiyapul’un naaşı Iğdır’a, Murat Şahin’in naaşı Giresun’a, Şevket Çetin’in naaşı Kırıkkale’ye, Yener Kırıkçı’nın naaşı da Ankara’ya uğurlandı.
  • PKK ALÇAKLIĞI
  • Selahaddin Eyyübi Havalimanındaki uğurlama törenine Hakkari’de bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Güler ve Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Ümit Dündar da katıldı. Akar, yaptığı konuşmada, “Terör örgütü, Berat Gecesi’ni idrak ettiğimiz bir gecede üs bölgemize saldırarak bir kez daha ne kadar alçak, hain ve kalleş olduğunu göstermiştir. Bu menfur saldırılar bizleri yıldırmayacaktır” dedi.
  • KANLARI YERDE KALMADI
  • Tören alanında dağıtılan bilgi notunda şehitlerin kanının yerde kalmadığı belirtilerek, saldırının ardından yürütülen operasyonda en az 20 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi. Notta “Yürütülen operasyonlar sonucu en az 20 terörist etkisiz hale getirilmiş ve kahraman silah arkadaşlarımızın kanı yerde bırakılmayarak intikamları alınmıştır” ifadelerine yer verildi.
  • Dayısı da Hakkari’de şehit düşmüş
  • Şehit Yener Kırıkcı, dayısı ile aynı kaderi paylaştı. Şehit askerin dayısı Yüksel Tuzcu’nun da 1993 yılında PKK’lı teröristlerin Hakkari’nin Çukurca ilçesi Üzümlü Karakolu’na düzenlediği saldırıda şehit düştüğü ortaya çıktı.
  • Eylülde evlenecekti
  • Dört yıldır sözleşmeli piyade er olarak görev yapan şehit Murat Şahin de 6 kardeşti. Sözleşmesi 3 ay sonra bitecek olan Şahin’in, sözleşmesini yenileyip eylülde düğün yapmayı planladığı öğrenildi.

#​Hakkari
#PKK
#Saldırı
#Şehit
5 yıl önce