|

Akülü araba jesti

Başbakan Erdoğan, Nijer'de Türk bayraklı sandalyesiyle kendisini karşılayan engelli gence jest yaptı. Gence akülü araba alınmasını isteyen Erdoğan, 'Nijer'de bulamayız' cevabı üzerine 'O zaman Türkiye'den getirtin'' talimatını verdi.

Aa
00:00 - 9/01/2013 Çarşamba
Güncelleme: 23:45 - 8/01/2013 Salı
Yeni Şafak
Akülü araba jesti
Akülü araba jesti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Afrika seyahatinin ilk durağı Gabon'dan, THY'ye ait 'Ankara' adlı uçakla Nijer'e gitti.

Erdoğan, Leon MBA Havaalanı'ndan Gabon Başbakan Raimond Ndong Sima tarafından resmi törenle uğurlandı. Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Numan Kurtulmuş ile Ömer Çelik, milletvekilleri ve işadamları da Afrika gezisinin ikinci durağı Nijer'e gitti.

YEREL DANS GÖSTERİSİ

Erdoğan, Nijer'in Niamey Diori Hamani Havaalanı'nda Cumhurbaşkanı Muhammed Yusuf ve eşi tarafından resmi törenle karşılandı. Törende, Türkiye'nin Niamey Büyükelçisi Hasan Ulusoy ve diğer ilgililer de hazır bulundu. Töreninin ardından Nijer'deki kabileleri temsil eden gruplar, Türk heyetine apronda yerel dans gösterileri sundu.

Karşılama törenin ardından duyduğu memnuniyeti ifade eden Başbakan Erdoğan, izlediği son gösteride güzelliğe önem veren kabilenin yılda bir kez yüzlerini boyayarak müstakbel eşlerini aramak için bu dansı yaptıklarını anlattı.

Nijer Cumhurbaşkanı Muhammed Yusuf ile görüşen Erdoğan, Türkiye-Nijer İş Formu'na iştirak etti. Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yusuf'un onuruna düzenlediği akşam yemeği ile kendisine devlet nişanı takdim edilmesi töreninde yer aldı.

Engelli gence Türkiye'den akülü sandalye

Başbakan Erdoğan, Nijer'de, Türkiye-Nijer İş Forumuna katıldı. Salonun girişinde tekerli sandalyesine astığı Türk bayrakları ile kendisine karşılayan engelli genç ile sohbet eden Erdoğan, gence akülü araç hediye edilmesi için talimat verdi. Türkiye'nin Niamey Büyükelçisi Hasan Ulusoy'un Niamey'de akülü tekerlekli sandalye bulunmadığını söylemesi üzerine Erdoğan, 'O zaman Türkiye'den getirteceksiniz' talimatını verdi.


11 yıl önce