|

Al Baraka’dan hat sergisi

Albaraka Türk’ün, 20. kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde düzenlenendiği hat yarışmasında dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.

Yeni Şafak
01:00 - 14/12/2005 Çarşamba
Güncelleme: 14:36 - 5/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

----------------------- Haberler başlangıç---------------------------

Grand Cevahir Otel’de düzenlenen törende konuşan Albaraka Türk Genel Müdürü Adnan Büyükdeniz, sosyal sorumluluk gereği, hat sanatının yaşatılması ve geliştirilmesi için bu yarışmayı düzenlediklerini söyledi. Büyükdeniz, ‘’Yarışma aslında ulusal ölçekte ama yurtdışından da muazzam ilgi oldu. Bu ilgi bize yeni projelerimiz için motive kaynağı oldu’’ dedi.

Yurtiçi ve yurtdışından yarışmaya katılan 154 eserin arasında jürinin yaptığı değerlendirme sonucu, 16 eserin ödüle değer bulundu. Yarışmada, Ferhat Kurlu, ‘’Celi Sülüs’’ ve ‘’Sülüs’’ dallarında, Tahsin Kurt, ‘’Celi Ta’lik’’ dalında, Khaled Al Saai, ‘’Celi Divani’’ dalında birinci oldu. Javad Khouran ise ‘’Celi Sülüs’’ dalındaki eseriyle, ‘’Albaraka Türk Özel Ödülü’’nü kazandı. Ödüller sahiplerine verildi.

Yarışmada dereceye giren eserleri, Sultanahmet’teki Türk İslam Eserleri Müzesi’nde sergileniyor. Eserler, 17 Aralık’a kadar görülebilecek.

  • MURAT PALAVAR / İSTANBUL ----------------------- Haberler son--------------------------


  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    18 yıl önce