|

Ala: Terörist DAEŞ bağlantılı

İçişleri Bakanı Efkan Ala, dün Taksim'deki intihar saldırısının 1992 doğumlu Gaziantep nüfusuna kayıtlı ve DAEŞ bağlantılı Mehmet Öztürk'ün gerçekleştirdiğini açıkladı. Olayla ilgili soruşturmada 5 kişinin gözaltına alındığını belirten Ala, "Şahsın başka bağlantıları olup olmadığı araştırılıyor" dedi.

Yeni Şafak
13:37 - 20/03/2016 Pazar
Güncelleme: 14:16 - 20/03/2016 Pazar
Yeni Şafak

İçişleri Bakanı Efkan Ala açıklama yaptı. Dün Taksim'de düzenlenen intihar saldırısını gerçekleştiren teröristin kimliğini açıklayan Ala, teröristin DAEŞ ile bağlantılı olduğunu söyledi.



Ala'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:



Nevruz önlemleri


Ülke genelinde 120 bini polis, 80 bini jandarma olmak üzere 200 bin güvenlik görevlisi nevruzda asayişi sağlamak, huzur ve güvenliği temin etmek için görevlendirilmiştir.



18 ilde kutlamalara izin verildi. Bu sene bazı ilçelerde Nevruz kutlamalarının yapılmaması vatandaşlarımız açısından daha güvenli olacağı düşünülmüştür.



Terör operasyonları


7 ilçede sokağa çıkma yasağı devam etmektedir.



Taksim'deki terör saldırısı


Bu menfur intihar saldırısını gerçekleştiren teröristin kimliği tespit edilmiştir. Bu kişi, bu terörist, 1992 doğumlu, Gaziantep nüfusuna kayıtlı Mehmet Öztürk'tür. Eldeki mevcut bulgular, teröristin DAEŞ terör örgütüyle bağlantılı olduğunu göstermektedir.



Başka bağlantılar olup olmadığı araştırılmaktadır. Şahıs hakkında herhangi bir arama kaydı bulunmamaktadır.



Şu ana kadar konuyla ilgili 5 gözaltı olmuştur. Konu bütün detaylarıyla, her türlü ihtimal dikkate alınarak çok yönlü şekilde sürdürülmektedir.


#Efkan Ala
#Nevruz kutlamaları
8 yıl önce