|

Aleviler'in Gadir Hum bayramı da tatil olsun

Milli Eğitim Bakanı Çelik, 1 Mayıs ve Nevruz'un resmi tatil ilan edilmesinde bir şakınca görmediklerini ifade ederek, 'Aleviler için Gadir Hum Günü de bayram olsun' dedi

Abdülkadir Selvi
00:00 - 6/03/2009 Cuma
Güncelleme: 23:15 - 5/03/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Aleviler'in Gadir Hum bayramı da tatil olsun
Aleviler'in Gadir Hum bayramı da tatil olsun

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Doğu ve Güneydoğu'da yerel seçimlerden CHP'nin Nevruz ve 1 Mayıs açılımlarına kadar çarpıcı açıklamalar yaptı. İşte Bakan Çelik'ten seçimler, siyasi partiler ve demokratik açılımlara ilişkin değerlendirmeler:

KİTAPLARI DEĞİŞTİRDİK

1 Mayıs ve Nevruz'un bayram olmasında sakınca yoktur. Bizde tatil çok diye eleştirilebilir ama Hatay'da Aleviler Gadir Hum gününün tatil olmasını istiyorlar. Avrupa'da dininin gereği bayram olmasını istedikleri gün için devlete müracaat ediyorlar. Senin için bayram olmayabilir ama Aleviler için Gadir Hum günü bayram olsun. Gerek Alevilerle ilgili gerek Kürtlerle ilgili CHP'nin tavrını samimi bulmuyorum. Alevilerle ilgili olarak CHP yıllarca ne yaptı? Aleviliği ders kitaplarına biz koyduk. İsmet Paşa'dan bu yana ilk defa bir Başbakan Alevilerin iftarına gitti.

DTP'DEN FAZLAYIZ

22 Temmuz seçimlerinde biz Doğu-Güneydoğu'da Türkiye ortalamasının 6-7 puan üstünde oy aldık. Yüzde 53-54'dü. Bölgede AK Parti, DTP'den fazla. Onlar bir kısım Kürtlerin oyunu alıyor, biz herkesin oyunu alıyoruz. Çünkü bizim dönemimizde devletin şefkat eli vatandaşın yanağında hissettirildi. DTP Eşbaşkanı Emine Ayna MHP ile bir sorunumuz yok, bizim rakibimiz AK Parti diyor. Bu çok manidar bir açıklama. Çünkü MHP-DTP'yi, DTP-MHP'yi besliyor.



15 yıl önce