|

Ali Babacan'dan 'neden kaybettiniz' sorusuna yanıt: Altı parti vatandaşımıza güven veremedik

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 14 ve 28 Mayıs'ta aldıkları seçim yenilgisine ilişkin, "Biz altı parti olarak bu ülkeyi kavgasız gürültüsüz uyum içerisinde yöneteceğimizle alakalı gerekli güveni vatandaşımıza veremedik." itirafında bulundu.

21:52 - 18/08/2023 Cuma
Güncelleme: 00:18 - 19/08/2023 Cumartesi
Yeni Şafak
Ali Babacan, Altılı Masa olarak vatandaşa güven veremediklerini itiraf etti.
Ali Babacan, Altılı Masa olarak vatandaşa güven veremediklerini itiraf etti.

Türkiye, 14 ve 28 Mayıs'ta sandık başına giderek milletvekillerini ve cumhurbaşkanını seçti. Seçimlerden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı ezici üstünlükle galip ayrıldı. Seçim yenilgisi sonrasında 'istifa' çağrılarının hedefi haline gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'koltuğu bırakmıyorum' mesajı verdi. Kılıçdaroğlu'nun seçimlerin ikinci turu öncesinde Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile imzaladığı ve koltuk dağıttığı 'gizli mutabakatın' ortaya çıkması ise, ittifak ortaklarını birbirine düşürdü. İYİ Parti'nin başını çektiği ortaklar, gelecek yıl yapılacak seçimlere tek gireceklerini açıkladı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Habertürk TV canlı yayınında aldıkları seçim yenilgisine ilişkin itiraflarda bulundu.



Ali Babacan'dan 'neden kaybettiniz' sorusuna yanıt: Altı parti vatandaşımıza güven veremedik

Babacan seçimi neden kaybettiklerine ilişkin soruya,
"Biz altı parti olarak bu ülkeyi kavgasız gürültüsüz uyum içerisinde yöneteceğimizle alakalı gerekli güveni vatandaşımıza veremedik."
yanıtını verdi.

"Bu güç birliği bazen başarılı bazen başarısız oluyor"

Babacan konuya ilişkin şunları söyledi:

"Biz 6 partinin uyum içinde ülkeyi yönetebileceği güvenini halkın çoğunluğuna veremedik. Maalesef o güveni oluşturamadık. Yazılı taahhütlerimizin ortak dilini oluşturamadık.

Dünyada otoriterleşen rejimlerin değişmesi için güç birliği gerekiyor. Bu güç birliği bazen başarılı bazen başarısız oluyor. Bazen de seçimi kazanıyor ama ülkeyi yönetmeyi beceremiyor. Biz tarihin doğru zamanında ve doğru yerde durduğumuza kesinlikle inanıyoruz.

CHP'nin listesinde seçime girmek konusundaki eleştiriler seçimi kaybettikten sonra daha çok yapıldı. Biz demokrasinin yanındaki partiler olarak bir ittifak oluşturduk. Ortak bir zemin üzerinden ülkenin yeniden inşa projesiydi. Bizim iddialarımız değişmedi."

"Allah bizi korumuş"

Öte yandan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, mayıs ayında yapılan seçimlere ilişkin itiraf niteliğinde açıklamada da bulundu. Yerli ve milli iktidar düsturu ile tercihini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti'den yana kullanan vatandaşın seçim sonucundan sonra, "Allah bizi korumuş." dediğini söyleyen Babacan, üyesi olduğu Millet İttifakı'na da ağır bir eleştiri yöneltmiş oldu.




#Ali Babacan
#DEVA Partisi
#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Millet İttifakı
9 ay önce