|

Alışverişte söz çocuk ve kadınlarda

Her 3 çocuktan 2'si, ebeveynlerini otomobil, giyim ve cep telefonu markası konusunda yönlendiriyor. Televizyon reklamlarına aşırı ilgi duyan kadınlar da aile adına yapılan alışverişlerde söz sahibi oluyor

Yeni Şafak
01:00 - 11/12/2005 Pazar
Güncelleme: 14:29 - 5/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Yapılan bir araştırmaya göre alışverişi çocukların ve kadınların yönlendirdiği ortaya çıktı. Araştırma çocukların, ebeveynlerinin hangi markaları satın almaları gerektiği konusunda fikirlerini aileleriyle paylaştıklarını belirledi. Araştırma kapsamında ABD, Brezilya, Almanya, İspanya, Hindistan, Çin ve Japonya'da bin 920 kentli çocukla yüz yüze görüşüldü. Araştırmaya göre, 9-14 yaş arasındaki her 3 çocuktan 2'si, anne ve babalarının otomobil, moda markaları, cep telefonları gibi pahada ağır alışverişlerini etkiliyor. İlginç sonuçlardan birisi de, çocukların yarısı son modayı takip ediyor, sevdikleri ve giyimleri kimliklerini yansıtıyor. Erkeklerin yüzde 45'inin, kızların da yüzde 55'inin moda tutkunu. Millward Brown Grubu Stratejik Planlama ve Gelişim Direktörü Nigel Hollis, çocukların hane alışverişi üzerinde belli oranda etkileri olduğunu tahmin ettiklerini, ancak etkinin bu kadar büyük olmasının kendilerini şaşırttığını belirtti.

SÖZ KADINLARDA

Kadınlara Mal Pazarlama adlı kitabın yazarı Martha Barletta, aile için yapılan tüm alışverişlerde yüzde 80 oranında kadınların söz sahibi olduklarını söyledi. Kadınların etkiledikleri alışveriş hacminin, Amerika'da ulusal gelirin yüzde 66'sını oluşturduğu, kadınların reklamları ilgi ve sabırla izledikleri kaydedilen kitapta, "Kadınların en fazla ilgi duydukları reklamlar arasında otomobil, evi güzelleştirecek mallar ve mali hizmetlerle ilgili reklamlar bulunuyor. Bu gerçeklerden yola çıkan reklam firmaları da, otomobil reklamlarında bile daha fazla kadın manken kullanmaya başladılar" dedi.

  • BURSA (İHA)


  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    18 yıl önce