|

Alman sol partileri PKK'yı destekliyor

Almanya İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich, Almanya'dan terör örgütü PKK'ya verilen destekle ilgili itiraf niteliğinde bir açıklama yaptı. Alman solcuları eleştiren Friedrich, “Sol Parti'nin bazı kesimleri PKK gibi terör örgütlerini destekliyor” şeklinde konuştu.

Berlin
00:00 - 29/01/2012 Pazar
Güncelleme: 02:13 - 29/01/2012 Pazar
Yeni Şafak
Alman sol partileri PKK'yı destekliyor
Alman sol partileri PKK'yı destekliyor

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın tartışmalara neden olan “Bazı Alman vakıfları BDP'li belediyeler üzerinden PKK'ya para gönderiyor” sözlerini teyit eden açıklama, Almanya İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich'den geldi. Friedrich, itiraf niteliğindeki açıklamasında, Alman Sol Parti'nin içindeki bazı kesimlerin PKK gibi terör örgütlerini desteklediğini söyledi. Focus dergisine açıklamalarda bulunan Bakan Friedrich, Sol Parti'nin bazı kesimlerinin, gösteriler sırasında yaşanan suç eylemlerini haklı göstermeye çalıştıklarını anlattı. Sol Parti'yi sert bir dile eleştiren İçişleri Bakanı Friedrich, “Sol Parti'nin bazı kesimleri PKK gibi terör örgütlerini destekliyor” diye konuştu.

KOMÜNİST DÜZEN İSTİYORLAR

Sol Partili diğer bazı kesimlerin de, açık bir şekilde sosyalist-komünist bir düzen isteyen bazı gruplara üye olduğunu ifade eden Friedrich, bu nedenle Sol Parti'nin izlenmesinin şart olduğunu kaydetti. Focus dergisinin güvenlik makamlarının gizli bir analiz raporuna dayanarak verdiği haberde Sol Parti'nin, Anayasa düşmanı olduğu ifade ediliyor. Partinin sadece kapitalizmin ortadan kaldırılması için değil, aynı zamanda yeni bir toplumsal düzen için çaba harcadığı kaydediliyor. Partinin 2011 yılı Ekim ayında açıkladığı parti programında da bir yumuşamanın söz konusu olmadığına dikkati çekilen haberde, 44 kişilik Sol Parti Yönetim Kurulu üyelerinden 16'sının, "Komünist Platform", "Sosyalist Sol", "Marksist Forum" ya da "Cuba Si Çalışma Grubu" gibi açık bir şekilde radikal olan gruplara üye olduğu belirtildi. kaydedildi.



12 yıl önce