|

Almanya ararken Türkiye yakaladı

Almanya’da Noel pazarına TIR ile saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü DEAŞ üyesi Tunuslu Anis Amri ile bağlantılı oldukları iddia edilen yabancı uyruklu 3 kişi Atatürk Havalimanı’nda yakalandı. Alman vatandaşı 3 şüphelinin Avrupa ülkelerine gitmeyi planladıkları belirlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/03/2017 Salı
Güncelleme: 06:26 - 21/03/2017 Salı
Yeni Şafak
Almanya ararken Türkiye yakaladı
Almanya ararken Türkiye yakaladı

Almanya'da TIR'la Noel pazarına girerek 12 kişinin ölümüne neden olan terör örgütü DEAŞ üyesi Tunuslu Anis Amri ile irtibatlı oldukları öne sürülen 3 şüpheli, Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındı. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 19 Aralık 2016'da Almanya'da TIR'la Noel pazarına girerek 12 kişiyi öldüren terör örgütü DEAŞ üyesi Amri ile bağlantısı olduğu öğrenilen 3 kişinin Atatürk Havalimanı'ndan bir Avrupa ülkesine gideceği istihbaratı üzerine önlem aldı.



SORGULARI SÜRÜYOR


Atatürk Havalimanı'nda geçen hafta gerçekleştirilen operasyonda, Lübnan uyruklu ve Almanya vatandaşı olan Muhammed Ali K, Yusuf D. ile Bilal Yosef M. gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğünün Vatan yerleşkesindeki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde gözaltında tutulan 3 şüphelinin işlemlerinin sürdüğü bildirildi.



BİR ŞÜPHELİ TUTUKLANDI


Bu arada İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince, 11 Mart'ta düzenlenen operasyonda DEAŞ üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Ürdün asıllı Almanya vatandaşı M.A.K'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı. M.A.K'nin, İstanbul Ortaköy'deki terör saldırısıyla bağlantılı oldukları iddiasıyla İzmir'deki DEAŞ'a yönelik operasyonda tutuklanan 21 şüpheli ve aynı saldırı kapsamında İstanbul'da tutuklanan 2 zanlı ve Almanya'daki saldırıyı gerçekleştiren Tunuslu Anis Amri ile bağlantılı olduğu belirlendi. Sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkemece cezaevine gönderildi.



Avrupa'ya saldıracaktı


Saldırı ile ilgili İzmir'de tutuklanan zanlının, 19 Aralık 2016'da bir tırla Noel pazarına girerek 12 kişinin öldüğü, 56 kişinin yaralandığı saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü DEAŞ üyesi Anis Amri ile bağlantısı tespit edilmiş, örgüt adına faaliyet yürüttüğü, yasa dışı yollardan Türkiye'ye girdiği, yine yasa dışı yollardan terör saldırısı amacıyla Avrupa'ya geçmek için uygun zamanı beklediği ileri sürülmüştü.





#Almanya
#Atatürk Havalimanı
#DEAŞ
7 yıl önce