|

Almanya Büyükelçiliği'nde bıçaklı saldırı

Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği Hukuk Müşaviri Thomas Eberhard Schultze, trafik tartışmasında bıçakla yaralandı.

İha
00:00 - 28/12/2010 Salı
Güncelleme: 15:02 - 28/12/2010 Salı
Yeni Şafak
Almanya Büyükelçiliği'nde bıçaklı saldırı
Almanya Büyükelçiliği'nde bıçaklı saldırı

Thomas Schultze'nin kullandığı ve eşinin de bulunduğu diplomatik plakalı aracın önü, Çetin Emeç Bulvarında selektör yaptığı bir araç tarafından Konya Yolu'nda bulunan bir benzin istasyonunda durduruldu. Araçtan inen 3 kişi, Schultze'ye bıçakla saldırdı. Saldırı sonucu yaralanan Schultze, eşi tarafından Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olaya karıştığı iddia edilen zanlılar Cihan T., Haydar K. ve Emrah Y.'i kısa sürede yakaladı. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan Schultze'nin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.


Bu arada, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz, Ankara Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya'yı ziyaret etti. Cuntz, Emniyet Müdürü Çatalkaya'ya faillerin kısa sürede yakalanmasından dolayı teşekkür ettiğini belirterek Schultze'nin sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.


Olayı gören benzinlik görevlisi Ersin Karadağ, saldırganların tartışma sonrası Schultze'yi bıçakladıklarını söyledi. Saldırganların çok soğukkanlı olduklarını ifade eden Karadağ, yaralıyı ambulansla hastaneye gönderdiklerini sözlerine ekledi.


13 yıl önce