|

Alparslan Arslan cezaevindeyken kimlerle görüştü

Danıştay saldırısıyla Ümraniye'deki bombalar ve 'vatansever'ler arasında bağlantı olduğunu belirten avukat Ener, Arslan'ın tutuklandığı tarihten 26 Haziran 2006'ya kadar cezaevi içinde ve çıkarıldığı esnada kimlerle görüştüğünün belirlenmesini istedi

Evin Göktaş
00:00 - 28/07/2007 Cumartesi
Güncelleme: 01:52 - 28/07/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Alparslan Arslan cezaevindeyken kimlerle görüştü
Alparslan Arslan cezaevindeyken kimlerle görüştü

Vatansever Kuvvetler Güç Birliği (VKGB) ile Danıştay'a yönelik saldırı arasında irtibat olup olmadığı tespit edilemedi. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Danıştay davasında sanık Süleyman Esen'in avukatı Mehmet Ener ile duruşma savcısı Salim Demirci, VKGB ile ilgili yürütülen çete soruşturmasının belgelerini talep etti. Savcı Demirci, avukat Ener'in daha önce mahkemeye sunduğu dilekçe doğrultusunda soruşturmanın Girdap operasyonu da kapsayacak şekilde genişletilmesini istedi. Demirci ve Ener, VKGB soruşturmasındaki belgelerin bu davaya ışık tutacağını ileri sürerek incelenmesini talep etti. Mahkeme Başkanı M. Orhan Karadeniz, talebi reddetti. Ener, “Mahkeme de bu yönde karar vermeliydi” dedi. Ener, daha önce mahkemeye verdiği dilekçede, Muzaffer Tekin ile Mahmut Öztürk hakkında soruşturmanın genişletildiğini hatırlatarak, Girdap operasyonu adı altında VKGB Başkanı Taner Ünal ve arkadaşlarına yönelik soruşturmanın da bu kapsama dahil edilmesini istedi.

SORUŞTURMA GENİŞLEMELİ

Dilekçesinde Alparslan Arslan'ın tutuklandığı tarih olan 21 Mayıs 2006 ile 26 Haziran 2006 tarihleri arasında cezaevi içinde ve cezaevinden çıkarıldığı esnada kimlerle hangi gün, hangi saatten hangi saate kadar görüştüğünün belirlenmesini isteyen Ener, “Şahısların yakınlığı veya görevleri nedir? Cezaevi dışına çıkarılış nedeni nedir? Bunların araştırılmasını talep ediyoruz. Arslan'ı, haklarında takipsizlik kararı verilen Ümraniye ve Girdap Operasyonlarında yakalanan kişilerle tanıştıran kişinin 36 günlük süre içinde sanık Arslan ile görüştüğünü, dosya içindeki ifadelerden görüyoruz. Son operasyon gelişmeleri ile yan yana konulduğunda pazılın parçalarının tamamlanmaya başladığını görüyoruz. Ortaya çıkan deliller doğrultusunda soruşturmanın genişletilmesini talep ediyoruz” dedi.



17 yıl önce