|

Altı adaya 8,4 milyon Euro

Yunan gazeteleri, Katar Emiri Şeyh Hamad bin Halife es-Sani'nin İyon Denizi'ndeki 6 adayı 8,4 milyon Euro'ya satın aldığını duyurdu.

Cihan
00:00 - 5/03/2013 Salı
Güncelleme: 17:17 - 5/03/2013 Salı
Yeni Şafak
Altı adaya 8,4 milyon Euro
Altı adaya 8,4 milyon Euro

Katar Emiri Şeyh Hamad bin Halife es-Sani, İyon Denizi'ndeki Oksia adası ile toplam 20 adadan oluşan Ehinades adalarından 5'ini satın aldığı bildirildi. Katar Şeyhi'nin adaları kendisi, eşleri ve çocukları için cennetten bir saraya dönüştürmeyi planladığı belirtiliyor.

6 adaya toplam 8,4 milyon Euro'yu gözden çıkaran Katar Şeyhi, 5 bin dönüm olan Oksia adası için 4,9 milyon, toplam bin 600 dönüm olan diğer 5 adacık için ise 3,4 milyon Euro ödeyecek. Bürokratik engellerin kısa bir süre önce aşıldığı belirtilen haberlerde, Katar Şeyhi'nin adalara 200 milyon Euro'luk yatırım yapmayı planladığı da öne sürüldü. Şeyhin tatil dönemlerinde ikamet etmek için adalarda lüks villa ve saraylar yapmayı hedeflediği belirtiliyor. İthaki Belediyesi sınırları içerisinde kalan ve devlete değil kişilere ait 6 adayı Katar Şeyhi'nin kısa bir süre önce bölgede geçirdiği tatil sırasında satın almaya karar verdiği açıklandı. İthaki Belediye Başkanı, Katar Şeyhi es-Sani'nin bölgeye su getirme sözü de verdiği açıklandı.

Apasa, Pistros, Somos, Girovaris, Provati ve Oksia adlı 6 adanın toplamı 6 bin 500 dönümden oluşuyor. Oksia'nın tek başına 5 bin dönüm olduğu ifade ediliyor. Toplam 20 adadan oluşan Ehinades adalar topluluğunun 6'sı, bundan böyle Katar Emiri'nin gayrı menkulü arasında yer alacak.

Uluslararası gayrimenkul ve emlak sitelerinde yer alan satılık Yunan adalarından bazıları ise şöyle:

-Agios Athanasios: 1,9 milyon Euro

-Modi: 1,5 milyon

-Tokmakia: 5 milyon

-Kardiotissa Sikinou: 8 milyon

-Agios Thoma: 15 milyon Euro

-Doulihio (4 bin zeytin ağacı ile birlikte): 50 milyon Euro

11 yıl önce