|

Altılı masada yine aday yok: Sonuç yeniden komisyon

Ortak aday belirmek için 9 ayda 36 kez bir araya gelen altılı masanın dünkü toplantısında da aday açıklanmadı. Toplantıda “Geçiş Süreci Yol Haritası Komisyonu” adında yeni bir komisyon kuruldu.

Mehmet Güney
00:00 - 3/10/2022 Monday
Güncelleme: 23:48 - 2/10/2022 Sunday
Yeni Şafak
6’lı masada ikinci tur görüşmelerin ilk toplantısından da aday ismi çıkmadı.
6’lı masada ikinci tur görüşmelerin ilk toplantısından da aday ismi çıkmadı.

6’lı masanın 2’nci turunun ilk toplantısı CHP Genel Merkezinde gerçekleşti. 45 günlük aranın ardından 2’nci tur görüşmeleri için liderler tekrar bir araya geldi. Şubat ayından bu yana 7’nci buluşmasını gerçekleştiren 6’lı masada şimdiye kadar Cumhurbaşkanı adayı açıklanmadı. 4,5 saat süren 6’lı masa toplantısının ardından altı muhalefet partisi lideri ortak açıklama yaptı. Toplantıda yeni bir komisyon daha doğdu. Açıklanan ortak metinde Geçiş Süreci Yol Haritası Komisyonu kurulduğu belirtildi. Daha önceden kurulan ve çalışmalarına bir süredir devam eden İletişim Komisyonu ise ilk defa bildiride yer aldı.

SON GELEN İSİM AKŞENER

Önceki metinlerde yeni toplantının ne zaman yapılacağı açıklanırken bu kez yeni toplantı tarihi bildirilmedi. Zirveye ilk gelen lider 13.57’de DP Genel Başkanı Gültekin Uysal olurken zirveye son gelen isim ise İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener oldu.

PLATFORM SU ALDI

CHP bahçesi içerisinde toplantıyı izleyen gazeteciler için özel kurulan platform sağanak ve fırtınaya dayanmayıp uçtu. Gazeteciler yağmurdan ıslanmamak için CHP Genel Merkezi’nin giriş katına sığındı.

#CHP
#İYİ Parti
#Altılı Masa
2 years ago