|

Amerika konsolosunu Cengiz Han kurtaracak

Yoga ve Tai-Chi ustası 53 yaşındaki Çinli Dr. Leong T. Lau, Moğol İmparatoru Cengiz Han'ın hayatından kesitler sunan ve Amerika'nın Irak'a açtığı savaşı konu edinen 'Cengizhan' adlı bir film için kolları sıvadı.

Yeni Şafak
01:00 - 20/03/2004 Cumartesi
Güncelleme: 17:14 - 24/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Yoga ve Tai-Chi ustası 53 yaşındaki Çin'li Dr. Leong T. Lau, Moğol İmparatoru Cengiz Han'ın hayatından kesitler sunan ve Amerika'nın Irak'a açtığı savaşı konu edinen 'Cengizhan' adlı bir film için kolları sıvadı. 'Cengizhan' filmi, Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi bir grup gencin Amerika'nın Irak'a yaptığı operasyonu protesto etmek için ABD konsolosunu kaçırması ve 'Ceng' adında Moğol imparatoru Cengizhan'ın gizli öğretileriyle kendisini geliştiren bir gencin konsolosu kurtarma mücadelesi üzerine kurulu. Yüksek bir bütçe ile çekilecek filme iki ay içinde start verilecek. Lau'nun da oynayacağı filmin 8 ay sonra Türkiye başta olmak üzere birçok ülkede gösterime girmesi planlanıyor. Lau, Moğol imparatoru Cengizhan'a büyük bir hayranlık duyduğunun altını çizerek, filmde Cengizhan'ın yoga ve tai- chi'nin yaşamındaki yerinin gösterileceğini anlatıyor. Film için sıkı bir araştırmaya giren Lau, özellikle Tatarlar ve Karamanlar üzerinde yoğunlaştığını ifade ediyor. İngilizce yazdığı senaryonun tercüme edildiğini söyleyen Lau, filmde rock müziğinin kullanılacağını ve olayın beden hareketleriyle anlatılacağını söylüyor. Lau, Cengizhan'ın filmdeki önemini şu sözleriyle anlatıyor:

HOLLYWOOD DESTEĞİ

"Filmin baş karakterini oynayacak olan Ceng adlı genç, Amerika konsolosunu kurtarırken Cengizhan'ın gizli öğretilerini buluyor. Bununla kendini geliştirip üstün özelliklere ulaşan gencin macerasında Cengizhan'ın ruhu ona bir tür yol gösterici oluyor." "Cengizhan çok ciddi bir aksiyon filmi olacak" diyen Lau, dublörlük ve uzak doğu sanatları konusunda da uzman. Avustralya'da mühendislik eğitimi aldıktan sonra, Sidney Üniversitesi'nde tıp okuyan Lau, doktorasını felsefe alanında yapmış.

Tokyo, San Francisco, Londra, Kazakistan ve Özbekistan'dan sonra Türkiye'ye yerleşen Lau, bu arada Tanrı Dağları'nda da 6 yıl kalarak, yoga, tai- chi ve uzak doğu terapileri üzerine araştırma yapıp, çeşitli eğitimlerden geçmiş. 1969 yılında Australian National Film ve televizyon okulunda yönetmenlik ve senaryo yazma öğrenimi gören Lau, Avustralya, Amerika ve Çin'de uzun yıllar film sektöründe çalışmış. Özellikle Avustralya yerlileri ve Çin'e ilişkin programlar üzerine çalışan Lau, "Cengizhan" filmi için Hollywood'da bulunan tanıdıklarından teknik destek alacağını belirtiyor.

YARDIM İÇİN GELMİŞTİ

17 Ağustos depreminin ardından yardım için İstanbul'a gelen Lau, Yeşilköy, Avcılar, Büyükçekmece ve Küçükçekmece'de deprem rehabilitasyonu çalışmaları yapmış. Marmara Üniversitesi'nde Uzak Doğu Sporları alanında öğretim görevlisi olarak çalışan Lau, 3 yıldır Büyükada'da yaşıyor.

  • SEVDA ALKAN


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    20 yıl önce