|

Amerikalı 'Sülün Osman' 'Ay'ı hektar hektar satıyor

Galata ve Boğaz Köprüsü'nü kandırdığı vatandaşlara satarak efsaneleşen ünlü dolandırıcı 'Sülün Osman'ın bir benzeri ABD'li Denis Hope 'ay'ı hektar hektar satıyor.

Yeni Şafak
00:00 - 1/04/2004 Perşembe
Güncelleme: 17:32 - 24/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Amerikalı bir 'Sülün Osman' açtığı yazıhanede ay arsalarını satmaya başladı. Hektarı 50 dolardan alıcıya sunulan arsalar kapış kapış satılıyor. Denis Hope adlı ABD'li verdiği ilanlarda ''Ayın Sükunet Denizi ve Huzur Denizi gibi en gözde kesimlerinde bol miktarda arsa bulunduğunu'' duyurdu. İlanlarda ay yüzeyinde hava ve su olmadığı, gündüz ısının 107 derece, gece ise eksi 153 derece olduğu kaydediliyor. Bir işadamının iddiasına göre, şimdiye kadar pekçok kişi aydan parsel satın aldı ve bunu kanıtlamak üzere aldıkları tapuları çerçeveleterek evlerinin duvarına astı. Bu işi yapmaya başladığında gelecekle ilgili şüpheleri olduğunu söyleyen Denis Hope ise şimdi ayın yakın gelecekte iskana açılacağına inandığını belirtiyor.

80 ÜLKEDE MÜŞTERİSİ VAR
Kurduğu işletmeyi Nevada eyaleti nezdinde 'Ay Temsilciliği' adı altında tescil ettiren Hope, 80 ülkede müşterisi bulunduğunu ve bunların sayısının 2.5 milyona ulaştığını iddia etti. 1300 kuruluşun ayda arsa aldığını söyleyen Hope, bunlar arasında İngiltere'nin Safeway süpermarket zincirinin de bulunduğunu sözlerine ekledi. Hope'un arsa sattığı kişilerin yaşadıkları ülkeler arasında Romanya, İsveç, Japonya, Kanada, Yeni Zelanda, Kazakistan ve Rusya da bulunuyor.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
20 yıl önce