|

Anadolu sermayesi resmen dünyaya açılıyor

Anadolu sermayesinin öncü şirketlerinden İttifak Holding, Ekim ayında yüzde 100 hisseyle İMKB'ye kote oluyor. Yabancı sermaye yatırımının da önünü açacak bu girişimle İttifak Holding resmen dünya sermaye piyasalarına açılmış oluyor

Şükrullah Dolu
00:00 - 31/08/2009 Pazartesi
Güncelleme: 03:26 - 31/08/2009 Pazartesi
Yeni Şafak
Anadolu sermayesi resmen dünyaya açılıyor
Anadolu sermayesi resmen dünyaya açılıyor

Çok ortaklı şirket modelinin öncülerinden İttifak Holding, Ekim ayında yüzde 100 hisseyle İMKB'ye kote olmaya hazırlanıyor. 1988 yılında İttifak Un ve Gıda A.Ş olarak kurulan şirketin 1994'de Sermaye Piyasası Kurulu'na kayıt yaptırdığını belirten İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Mehmet Buğa, "Bu yılın Ekim ayı ortasında yüzde 100 hisseyle borsaya kote olacağız" dedi. Böylelikle İttifak Holding ortakları, hisselerini İMKB ortamında satıp nakde çevirebilecek veya yeni hisseler alabilecekler. Özellikle Konya'da yoğunlaşan çok ortaklı şirket modeli için yeni bir aşamayı ifade eden girişimle İttifak Holding, resmen dünyaya da açılmış oluyor. Artık yabancı sermaye de İttifak Holding hissesi alıp ortak olabilecek.

19 BİN KAYITLI ORTAĞI VAR

İttifak Holding'in 20 yıldır halk şirketi olduğunu vurgulayan Seyit Mehmet Buğa, 19 bin ortakları bulunduğunu belirterek İMKB'ye gelme gerekçelerini şöyle açıkladı: "Ortaklarımız arasında hisse senetlerini nakde dönüştürmek isteyenler çıktı. Ortakların piyasa şartlarında hisse senetlerini daha hızlı nakde dönüştürmeleri amacıyla IMKB'ye kote olmak için müracat ettik.

ARACI KURUMLA ANLAŞILDI

İttifak Holding'in tüm iştirakler ile birlikte 2008 yılı cirosunun 737 milyona ulaştı. 2009 yılındaki yıllık ciro hedefi ise 905 milyon lira olacak. Çünkü biz holding olarak her geçen gün büyüyoruz." Buğa, konuyla ilgili olarak bir aracı kurumla sözleşme imzaladıklarını kaydetti.


Adese de 2010 yılında gelecek

Mehmet Buğa, "Perakende markamız Adese, toplam 8 şehirde 131 mağaza sayısına ulaştı. Ayrıca makarna sektörünün önde gelen oyuncularından olan Selva Gıda da ekonomik krize rağmen 2008 yılında yüzde 36'lık büyüme kaydetti" dedi. Buğa, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yıllık iki binin üzerinde konut üretim kapasitesine sahip olan Selva Yapı, Türkiye'nin farklı bölgeleri ile yurtdışında özellikle Libya ve Suudi Arabistan'da yatırım planlıyor. Ayrıca krize rağmen eleman çıkarmadık." Adese AVM Genel Müdürü Ramazan Keser, 2010'da Adese'nin ayrıca İMKB'ye geleceğini söyledi.


Koç'un Divan'ında İttifak

İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Mehmet Buğa, İMKB'ye kote olma kararını, Koç Holding bünyesindeki Divan Kuruçeşme'de dün gerçekleştirilen iftar programında açıkladı. Yatırımcı ve ekonomi basınından yoğun katılımın dikkat çektiği programda Seyit Mehmet Buğa, "İstanbul'a gelebilmeyi çok arzuluyorduk, ancak 21 yıl sonra gelebildik. Allah'a çok şükür ediyorum. Çünkü bu şehir, aynı zamanda bizim beyin gücümüzün merkezidir. Her gelişimde buradan ufkum açılarak ayrılıyorum" diye konuştu.



15 yıl önce