|

Angola Cumhurbaşkanı Türkiye'de: Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Angola Cumhurbaşkanı Joao Manuel Gonçalves Laurenço'yu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı. Erdoğan ve Lourenço, heyetler arası gerçekleştirecekleri görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

15:55 - 27/07/2021 Salı
Güncelleme: 17:29 - 27/07/2021 Salı
Yeni Şafak
Angola Cumhurbaşkanı Joao Manuel Gonçalves Laurenço ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.
Angola Cumhurbaşkanı Joao Manuel Gonçalves Laurenço ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.

Türkiye'ye gelen Angola Cumhurbaşkanı Joao Manuel Gonçalves Laurenço'yu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lourenço'yu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin ana giriş kapısında karşıladı. İki Cumhurbaşkanının tören alanındaki yerlerini almalarının ardından, 21 pare top atışı eşliğinde iki ülkenin milli marşları çalındı.


Lourenço, Muhafız Alayı Tören Kıtası'nı Türkçe, "Merhaba asker" diyerek selamladı. Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldı.



ORTAK BASIN TOPLANTISI YAPILACAK

Heyetlerini birbirine takdim eden Erdoğan ve Lourenço, merdivenlerde Türkiye ve Angola bayrakları önünde gazetecilere poz verdi. Baş başa görüşmeye geçen Erdoğan ve Lourenço, heyetler arası gerçekleştirecekleri görüşmenin ardından anlaşmaların imza törenine katılacak ve ortak basın toplantısı düzenleyecek.

#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#Angola Cumhurbaşkanı
#Joao Manuel Gonçalves Laurenço
#Resmi Tören
3 yıl önce