|

Ankara'da gecekondudan Londra'da meclis üyeliğine

Siyasi olayların en sert yaşandığı 1970'li yıllarda oturdukları gecekonduda geçim sıkıntısı çekerken Londra'ya giden Muttalip Ünlüer, Londra Hackney Belediyesi'nde ilk Türk meclis üyesi oldu.

Yeni Şafak
00:00 - 17/05/2005 Salı
Güncelleme: 16:37 - 27/05/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
Ankara'da gecekondudan

Londra'da meclis üyeliğine
---------------------- manset ---------------------
  • SONGÜL SELVİ / ANKARA


    Londra Hackney Belediyesi'nde ilk Türk meclis üyesi olan 50 yaşındaki Muttalip Ünlüer, Ankara'nın gecekondu semtlerinden Topraklı'dan Londra'da meclis üyeliğine uzanan ilginç yaşam hikayesini anlattı.

    Ünlüer, siyasi olayların en sert yaşandığı 1970'li yıllarda oturdukları gecekonduda geçim sıkıntısı çektiklerini belirterek, "Ailemin gelir düzeyi çok düşüktü. Ayrıca o yıllar çok fazla siyasi çekişmelerin yaşandığı yıllardı. Ben öğrencilik yıllarımda da siyaseti severdim. Zaten bu sevdam yüzünden öğrenim gördüğüm Ankara Atatürk Lisesi'nden atıldım" dedi. Para kazanmak ve okuluna devam etmek için İstanbul'a gelen ardından da İngiltere'ye göç eden Ünlüer, "Londra'da bir tekstil fabrikasına makine işçisi olarak girdim. Okumayı hâlâ düşünüyordum. 2 sene paralı İngilizce kursuna gittim. Bu süreç içinde büyük zorluklar yaşadım" dedi. 7 sene sonra biriktirdiği paralarla kendine ait bir konfeksiyon toptancı dükkanı açtığını belirten Ünlüer, bu arada Türk cemaatler ve kültür toplulukları ile çalıştığını, siyaset yaşamına da bu sivil toplum örgütlerinin aracılığı ile adım attığını söyledi. 11 Eylül olaylarının Londra'da bulunan Müslümanların yaşamını derinden etkilediğini söyleyen Ünlüer, " Asya kökenli Müslümanlar çok fazla sıkıntı çekiyor. Bayanlar türbanlarından dolayı hakaret ve kötülemelerle karşılaşıyor" dedi. İngiltere'de geçtiğimiz günlerde yapılan seçimlerde üçüncü kez iktidar partisi olarak seçilen İşçi Partisi'nin geçen dönemde Müslümanların aleyhine bir yasa taslağı çalışması olduğunu hatırlatan Ünlüer, "Hükümet terörle mücadele adı altında insanların inançlarını engelleyecek. Terör sanıklarını mahkeme önüne çıkarılmadan İçişleri Bakanlığı'nın insiyatifine bırakan bir düzenleme üzerinde çalışıyorlar. Bu teklif keyfi olarak kullanılabilir" diye konuştu.

    Muhafazakar görüşe sahip olan Ünlüer, şu anda İşçi Partili Hackney Belediyesi'nde meclis üyesi olarak görevini yürütüyor.


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce