|

Ankara'da nitelikli okulların listesi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 8'inci sınıf öğrencilerinin 2 Haziran'da isteğe bağlı gireceği merkezi sınavla öğrenci alacak okulları ve kontenjanları açıkladı. Yayınlanan kılavuza göre sınavla öğrenci alan liseler belli oldu. Haberimizde Ankara nitelikli okullar listesi ve kontenjanlarını bulabilirsiniz.

Yeni Şafak
19:30 - 12/04/2018 Perşembe
Güncelleme: 19:33 - 12/04/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Merkezi sınav, 8'inci sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacak.
Merkezi sınav, 8'inci sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacak.

MEB nitelikli okulların listesini açıkladı. Haberimizde Ankara'da merkezi sınavla öğrenci alacak okulları ve kontenjanları bulabilirsiniz.

TEOG yerine yeni gelen sistemde isteğe bağlı olacak ve sınava katılmak isteyen adayların sınav başvuruları bugün başladı. Sınav başvuruları 18 Nisan'a kadar elektronik ortam üzerinden öğrenim gördükleri okullara yapacak.

Sınav iki bölümden oluşacak

Merkezi sınav, 8'inci sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacak. 2 Haziran Cumartesi günü yapılacak sınav, aynı gün iki bölüm halinde uygulanacak. Sınavda çoktan seçmeli 90 soru sorulacak.

Sınavın birinci bölümü 09.30'da, ikinci bölümü ise 11.30'da başlayacak. Sınavın, birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve 75 dakika sürecek, ikinci bölümü ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve 60 dakika sürecek.

Sözel bölümde, 8'inci sınıf Türkçe dersinden 20, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil derslerinden 10'ar olmak üzere 50 soru, sayısal bölümde ise matematik ve fen bilimleri derslerinden 20'şer olmak üzere 40 soru yöneltilecek.

Ankara'da ilçe ilçe nitelikli okulların listesi şöyle:

#Ankara
#MEB
6 yıl önce