|

Ankara'da okullar tatil olsun beklentisi

Ankara'da sabah saatlerinden itibaren yağan kar yağışının etkisini artırmasıyla birlikte başkentte kar kalınlığı kimi yerlerde 15 cm'yi buldu. Kentin üzerine beyaz bir örtüyle örtülürken 'Ankara'da yarın okullar tatil mi?' 'Ankara'da pazartesi okullar tatil olacak mı' sorusunun yanıtı da en çok merak edilen konulardan biri oldu. Ankara Valiliğinden ya da Ankara Valisi Vasip Şahin'den henüz 'Ankara'da kar nedeniyle eğitime ara verildiğine' dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

Yeni Şafak
22:13 - 7/01/2019 Pazartesi
Güncelleme: 22:14 - 7/01/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Kar yağışı altında okula gitmeye çalışan öğrenciler.
Kar yağışı altında okula gitmeye çalışan öğrenciler.

Türkiye genelinde etkili olmaya başlayan kar yağışı Ankara'yı adeta beyaz bürüdü.

Kent genelinde hayatı olumsuz etkileyen kar yağışı çok sayıda trafik kazasını da beraberinde getirirken, belediye ve karayollarına bağlı ekiplerin ana arterlerin açık kalması için yoğun çaba harcadığı, sıklıkla tuzlama çalışmaları yaptıkları öğrenildi.

Ankara'da yarın okullar kar nedeniyle tatil olacak mı?

Ankara'yı beyaz bir örtüyle örten kar yağışının ardından merak edilen konulardan biri de "Ankara'da kar nedeniyle okulların tatil olup olmayacağı" sorusunun yanıtı oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan "Pazartesi sabahı Ankara genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görüleceği" uyarısı da Ankara'da pazartesi günü okulların tatil olması beklentisini artırdı.

Ankara Valisi'ne 'Okullar tatil edilsin' çağrısı

Okulların tatil edilmesiyle ilgili açıklamaları genellikle sosyal medya hesabı üzerinden yapan Ankara Valisi Vahip Şahin'in Twitter adresine de çok sayıda kullanıcıdan mesaj geldi.

"Okullar tatil edilsin" diyen kullanıcılar Vali Şahin'in Ankara Valiliği'nin mesajını retweet ettiği son paylaşımının altına 800'ün üzerine mesaj yazarak tatil isteklerini iletti.


Ankara'da okulların 7 Ocak 2019 Pazartesi günü tatil olup olmayacağına ilişkin açıklamanın önümüzdeki saatlerde yapılması bekleniyor.

#Ankara
#Eğitim
#Tatil
5 yıl önce