|

Ankesör Aselsan’a uzandı

Aselsan’daki FETÖ’cüler de mahrem imamlarla ankesörlü telefondan irtibat kurmuş. Aselsan’da kıdemli uzman mühendis olarak görev yapan Furkan T., FETÖ’den gözaltına alınıp itirafçı oldu. ByLock kullanmadığını belirten Furkan T., mahrem imamların kendisini ankesörlü telefonlardan aradığını söyledi.

Osman Özgan
04:00 - 25/08/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:30 - 25/08/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
“Ankesörlü telefon soruşturması”nı yeni bir boyuta taşıyacak önemli bir ifadeye ulaşıldı.
“Ankesörlü telefon soruşturması”nı yeni bir boyuta taşıyacak önemli bir ifadeye ulaşıldı.

15Temmuz hain darbe girişimine kalkışan FETÖ’nün TSK’daki kripto yapılanmasını deşifre eden “ankesörlü telefon soruşturması”nı yeni bir boyuta taşıyacak önemli bir ifadeye ulaşıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca ASELSAN’a yönelik yürütülen soruşturmada gözaltına alınan kıdemli uzman mühendis Furkan T., mahrem imamlarla nasıl haberleştiklerini anlattı.

‘DİNDAR GÖRÜNMEYİN’

Savcılığın ASELSAN’daki diğer şüphelilerin beyanlarıyla tespit ettiği Furkan T., örgüt toplantıları ile hücresinde yer aldığı örgüt üyesi isimleri deşifre etti. Kendisiyle ilgilenen imamın “Konjonktür gereği dindar gözükmeyin” şeklinde talimat verdiğini anlatan Furkan T., ASELSAN, ROKETSAN, HAVELSAN ve TAİ gibi savunma sanayii kuruluşlarının en tepesindeki sorumlusu olan Fuat isimli imamla tanıştığı bilgisini verdi.

İŞLE İLGİLİ SORULAR ARTTI

Furkan T. şunları söyledi: “Bizimle ilgilenen imamlar iş yerindeki kişilerle ilgili bilgi sorarlardı. ‘Menfi mi? Oruç tutuyor mu? İçki içiyor mu? Çalıştığımız projelerde bize engel çıkartan veya projeyi aksatan kişiler var mı?’ diye sorarlardı. 2014’teki sohbet toplantılarında gerek işyerindeki insanlar, gerekse iş ile ilgili sorular artmaya başladı. O dönemde kullanıldığımı düşünmeye başladım. Bu sebeple toplantılara gitmemeye başladım.”

‘ANKESÖRLÜDEN ARARDI’

FETÖ içerisinde bulunduğu süre içerisinde özel bir haberleşme programı kullanmadığını savunan Furkan T., “Bu yapı içerisinde düzenlenen sohbet toplantılarından yüz yüze iletişimle (gruptaki arkadaşların haber vermesi ile) veya ankesörlü telefondan aranarak haberdar oluyordum. Toplantılara gitmediğim dönemde de yine sabit hatlardan arayıp toplantılara gelmemi istediler” şeklinde konuştu.

  • ‘Kaç git’ demişler
  • 15 Temmuz darbe girişimi sonrası mahrem imamın evine geldiği 2018 Mart ayına kadar FETÖ’cü hiç kimse ile görüşmediğini söyleyen şüpheli Furkan T., şunları anlattı: “Hafta sonu evimde bulunduğum sırada kapı çaldı. Açtığımda tanımadığım bir erkek şahıs vardı. Ne amaçla geldiğini anladığımdan kendisiyle görüşmek istemedim. Israrları karşısında eve davet ettim. ASELSAN’daki operasyonlardan bahsederek bana ‘yurt dışına gidebilirsin’ diye tavsiyede bulundu. Öyle bir düşüncem olmadığını, suç işlemediğimi söyledim. Beni bir daha rahatsız etmemelerini söyledim. O tarihten sonra da arayan soran olmadı.”
#FETÖ
#Ankesör
#ASELSAN
6 yıl önce