|

Ankesörden kripto fışkırıyor

TSK’daki kripto FETÖ’cüleri deşifre eden ankesörlü telefon dosyası kapsamında dev bir operasyon daha yapıldı. Haklarında yakalama kararı çıkarılan 271 zanlıyı bulmak için polis, 47 kentte baskınlar yaptı. Listedekilerin 120’si askeri öğrenci, 10’u ise albay...

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/07/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:25 - 7/07/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
TSK’da 271 FETÖ’cü daha
TSK’da 271 FETÖ’cü daha

Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki Fetullahçı kriptoların tespitine yönelik yürütülen en önemli soruşturmalardan ‘ankesörlü/kontörlü telefon’ dosyası kapsamında dün dev bir operasyon yapıldı. Aralarında muvazzaf albay, binbaşı, yüzbaşı, üsteğmen ve askeri öğrencilerin de bulunduğu 271 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. İstanbul merkezli 47 ilde eşzamanlı baskınlar sonucu ilk etapta 271 FETÖ şüphelisinden 102’si yakalandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada haklarında yakalama kararı bulunan zanlı listesi 10 albay, 1 yarbay, 11 binbaşı, 14 yüzbaşı, 14 üsteğmen, 16 teğmen, 83 astsubay, 1 uzman çavuş ve 120 askeri öğrenciden oluşuyor. Bunların dışında şüphelilerden biri de emekli bir tuğgeneral.

3 MAHALLEDE 4 HAT

İstanbul Başsavcılığı, örgüt içi haberleşme amacıyla ‘örgüt mahrem imamları’ tarafından ankesör veya sabit hatlardan arananların tespit edilmesi, itirafçı beyanları ve yapılan teşhisler üzerine yeni isimlere ulaştı. Üsküdar’ın Mimar Sinan, Bulgurlu ve Ünalan mahallelerindeki 4 ayrı hattan, aralarında muvazzaf asker, Hava Harp Okulu ve askeri lisede öğrencilerin de bulunduğu 934 askerin sözde ‘örgüt imamları’ ile irtibat kurduğu belirlendi. Sözkonusu 934 şüpheliden 372’si hakkında daha önceden darbe girişimi veya örgüte iltisaklı oldukları gerekçesiyle adli soruşturma yapıldığı ve bir kısmının tutuklu olduğu, 114’ü hakkında ‘terör örgütüne üye olmak’ suçundan soruşturma yürütüldüğü öğrenildi.

ŞİMDİLİK SADECE ‘ARDIŞIK’LAR

Soruşturmanın ilk aşamasında, örgüt mensubiyeti bulunamayan ve sözkonusu ankesör/sabit hatlı kontörlü telefonlarla yalnızca ‘ardışık’ olarak irtibatı tespit edilen 271 şüpheli hakkında üç farklı dosya hazırlandı. Buna göre ilk dosyada 15 Temmuz darbe girişimi öncesi Hava Harp Okulu ve askeri lise öğrencisi olan 120 şüpheli, çeşitli nedenlerle TSK’dan ilişkisi kesilmiş 14 şüpheli, aralarında albay, binbaşı ve yüzbaşının da bulunduğu 122 muvazzaf olmak üzere toplam 256 şüpheli yer aldı. İkinci dosyada örgütün sözde GATA yapılanmasına sızdırılmış olan haklarında tanık anlatımları bulunan ve ankesör/sabit hatlarla irtibatı tespit edilen ve halen görevde olan bir albay ile ihraç edilen 5 albay ile bir yarbay 7 şüpheli bulunurken, darbe girişimine iştirak ettiğine dair yeterli delil elde edilemeyen ancak örgüt tarafından TSK’ya sızdırıldığına dair ifadelerin bulunduğu ve yine ankesörlü telefonlarla irtibat kurulan emekli tuğgeneral ile ihraç edilen 1 yarbay, 4 yüzbaşı, 2 astsubay olmak üzere 8 şüpheli tespit edildi. Soruşturma kapsamında toplam 271 şüpheli hakkında 47 ilde baskınlar yapılarak 102 şüpheli gözaltına alındı.


Havacı general gözaltında

Ankesörlü telefon soruşturmasında FETÖ elebaşlarıyla görüştüğü tespit edilerek hakkında yakalama kararı verilen 271 zanlı arasında emekli hava Tuğgeneral Şener Yazıcı da bulunuyor. Yazıcı, Bodrum’da kaldığı otelde gözaltına alındı. Son olarak İstanbul Alemdağ 15. Füze Üst Komutanlığı görevini yapan Yazıcı, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası tutuklanmış ancak 14 Ekim 2016 tarihinde hakkında yurtdışı yasağı konularak serbest bırakılmıştı.

#Ankesör
#FETÖ
6 yıl önce