|

Anne mutfağından Peygamber Ocağına

Meram Belediyesi’nin bütün Türkiye’de yankı uyandıran ‘Ana Kucağından Peygamber Ocağına’ projesi Diyarbakır Lice ile son buldu. Yemekleri Mehmetçiğe kendi elleriyle ikram eden Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Mehmetçiği anne şefkatinde yemeklerle sevindirmek istediklerini kaydetti.

Haber Merkezi
04:00 - 1/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 03:54 - 1/11/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Şırnak’ta başlayan Ağrı, Çanakkale ve Tunceli ile devam eden proje Diyarbakır Lice ile son buldu.
Şırnak’ta başlayan Ağrı, Çanakkale ve Tunceli ile devam eden proje Diyarbakır Lice ile son buldu.

Meram Belediyesi’nin ‘Ana Kucağından Peygamber Ocağına Projesi’nin son durağı Diyarbakır’ın Lice ilçesi oldu. Jandarma Genel Komutanlığı ve Meram Belediyesi iş birliğiyle hazırlanan proje kapsamında Meram’da hazırlanan anne yemekleri bu kez Lice’de vatani görevini yapan Mehmetçikleri sevindirdi. Lice’de bulunan ‘Şehit Jandarma Teğmen Hüseyin Turan’ Üs Bölgesindeki askerlere moral ve motivasyonlarının artması amacıyla Bacıyan-ı Meram Kadın Girişimci Kooperatifi’nde hazırlanan anne yemekleri Meram Belediye Başkanı Fatma Toru tarafından ikram edildi. Böylece, Şırnak’ta başlayan Ağrı, Çanakkale ve Tunceli ile devam eden proje Diyarbakır Lice ile son buldu.

PROJENİN FİNALİ LİCE’DE

Projenin son ayağı için Meram Belediyesi adeta Lice’ye çıkarma yaptı. Başkan Fatma Toru’ya, Ak Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular ve Meclis Üyeleri de eşlik etti. Başkan Toru ve beraberindekilerin programı, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla ve Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Mustafa Başoğlu ziyaretleri ile başladı. Heyet, daha sonra Mehmetçikle buluşmak üzere ‘Şehit Jandarma Teğmen Hüseyin Turan’ üs bölgesine geçti.

YEMEKLERDE SEVGİ VE ŞEFKAT

Karakolda görevli askerlere hayırlı tezkereler dileyen Başkan Toru, askerlere ziyaretlerinin sebebi hakkında açıklamalarda bulundu. Annelerinin yerini tutmasa da Mehmetçiğe anne şefkatinde ve sıcaklığında yemekler getirerek onları sevindirmeyi hedeflediklerini belirten Toru; “Meramlı annelerin, içine sevgi ve şefkatlerini de koyarak kendi elleriyle yaptıkları yemekleri sizlere ikram ederek o sıcaklığı bir nebzede olsa sizlere yaşatmak istedik” diye konuştu.


ASKERLERDE ANNE MUTLULUĞU

Bu açıklamaların ardından Başkan Fatma Toru ve AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular hazırlanan anne yemeklerini, kendi elleriyle askerlere ikram etti. Su böreği, kavurma, sarma, dolma, içli köfte ve baklavadan oluşan menü askerlere büyük mutluluk yaşattı. Dağıtımın ardından sıraya geçip kendi yemeğini de alan Başkan Fatma Toru, birlikte edilen duanın ardından Mehmetçiklerle aynı sofrada yemek yedi.

TELEFON SÜRPRİZİ

Askerlerin çay ikramını geri çevirmeyen Başkan Fatma Toru, bir süre Üs’te görev yapan Konyalı askerler ve telefonda onların aileleri ile görüştü. İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu, Lice Kaymakamı Abdülkadir Çelik ve Lice İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Güner Güngör’ün de hazır bulunduğu ziyarette günün anısına yanında getirdiği hediyeleri takdim etti.

#Meram Belediyesi
#Asker
#Anne mutfağından Peygamber Ocağına
5 yıl önce