|

Ansen serbest bırakıldı

Halkbank'tan Demirel'in şirketlerine usulsüz şekilde verdiği iddia edilen Yenal Ansen ifadeleri alınamadan serbest bırakıldı. Yahya Demirel için ise tutuklama kararı istendi.

.
00:00 - 20/06/2001 Çarşamba
Güncelleme: 15:08 - 9/05/2014 Cuma
Yeni Şafak
Ansen serbest bırakıldı
Ansen serbest bırakıldı

Halk Bankası'ndan Murat Demirel'in şirketlerine usulsüz şekilde verildiği iddia edilen 159 milyon dolarlık kredi soruşturması kapsamında gözaltına alınan bankanın eski Genel Müdürü Yenal Ansen ve üç yöneticisi, serbest bırakılıken, Ansen ve eski genel müdür yardımcısı Osman Nuri Erbuğ'un olay tarihinde memur sıfatında olmaları nedeniyle ifadelerinin alınamadığı bildirildi. Halk Bankası'ndan usulsüz verildiği ileri sürülen kredilerle ilgili soruşturma kapsamında İstanbul Mali Şube Ekipleri'nce 3 gün önce gözlem altına alınan bankanın eski genel müdürü Yenal Ansen ile eski genel müdür Osman Nuri Erbuğ, dış ilişkiler sorumlusu Arife Deniz Ciner, eski yöneticilerden Muazzez Ela ve Levent Şubesi'nde görevli Mualla Halistürk ile Ender Altun dün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. Ansen ile Erbuğ, Arife Deniz Ciner ve Muazzez Ela mahkemeye çıkarılmaya gerek duyulmadan serbest bırakılırken, Ansen ve Erbuğ'un olay tarihinde memur sıfatında olmaları nedeniyle ifadelerinin alınamadığı bildirildi. Halistürk ile Altun ise tutuklandı.

Demirel'e giyabi tutuklama

Bu arada, Savcı Uludüz, ifadesine başvurduğu Egebank'ın eski sahibi Yahya Murat Demirel ile bankanın eski yöneticisi Barbaros Olcay hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarılmasını istedi.

23 yıl önce