|

Antalya'dan Belarus'a işbirliği köprüsü

8.6 milyar dolarlık ticaret hacmine sahip Antalya ve Belarus arasında, iş birliğinin artırılması için protokol imzalandı. ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, bu ülkeye yapılan ihracatın önemine değinerek, “Protokol, bir başlangıç niteliğinde” dedi

Cihan
00:00 - 8/07/2011 Cuma
Güncelleme: 23:30 - 7/07/2011 Perşembe
Yeni Şafak
Antalya'dan Belarus'a işbirliği köprüsü
Antalya'dan Belarus'a işbirliği köprüsü

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Belarus'un Minsk Ticaret ve Sanayi Odası arasında işbirliği protokolü imzalandı. ATSO'da düzenlenen protokol törenine ATSO Başkanı Çetin Osman Budak ile Minsk Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Natallia Vilkovs-kaya'nın yanı sıra, Belarus Büyükelçiliği Müsteşarı Andrei Ermolovıch, Belarus Büyükelçiliği Konsolosu Evgeny Nesterenko, Belarus Antalya Fahri Konsolosu Laçin Mırza ile her iki odanın yönetim kurulu üyeleri katıldı.

8.6 MİLYON DOLARLIK TİCARET

Törende konuşan ATSO Başkanı Budak, “Kentimizin geçen sene ihracatı 900 milyon dolara yaklaşmıştır. Bu rakamın içerisinde Belarus'a yaklaşık 8 milyon dolar civarında ihracatımız bulunuyor. Belarus'tan ithalatımız 600 bin dolar seviyesinde. Antalya'ya gelen Belaruslu turist sayısı ise 100 bin civarında. Bu protokol bir başlangıç niteliğinde” dedi.

Minsk Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Natallia Vilkovskaya, Belarus'un Avrupa Birliği ve Rusya gibi pazarlara açılmak için köprü görevi gördüğünü anlatan Vilkovskaya, yatırımcılara vergi muafiyeti sağlandığını bildirdi. Antalya'da Serbest Bölge ve Organize Sanayi Bölgesi'nde firma ziyaretleri gerçekleştirdiklerini anlatan Vilkovskaya, Antalyalı işadamlarını Minsk'e davet etti.



13 yıl önce