|

Aral: Cinayetler göz göre göre işlendi

Malatya'daki Zirve Yayınevi'nde biri Alman uyruklu 3 kişinin boğazının kesilerek öldürülmesine ilişkin davanın sanığı Varol Bülent Aral, cinayetlerin göz göre göre işlendiğini, bu olayı, önceden gereken yerlere bildirdiğini iddia etti.

Cihan
00:00 - 16/01/2013 Çarşamba
Güncelleme: 15:57 - 16/01/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Aral: Cinayetler göz göre göre işlendi
Aral: Cinayetler göz göre göre işlendi

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi''nde görülen davanın 54. duruşmasında, cinayetleri işleyen Emre Günaydın ile 4 genci azmettirdiği iddia edilen Varol Bülent Aral''ın ikinci iddianameye ilişkin savunması alındı.

Duruşmaya tutuklu sanıklardan Emre Günaydın, Salih Gürler, Abuzer Yıldırım ve Hamit Çeker katılmazken, tutuklu sanıklar Cuma Özdemir, Varol Bülent Aral ile diğer tutuklu sanıklar Malatya Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Mehmet Ülger ve Binbaşı Haydar Yeşil'in yanı sıra astsubay Abdullah Atılgan, uzman çavuşlar Murat Göktürk, Mehmet Çolak, Adil Akçay, İnönü Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ruhi Abat, tutuksuz sanıklar Levent Ercan Gelegen ve Adem Gedik katıldı.

Taraf avukatları da duruşmada hazır bulurken, yayınevinde öldürülen Tilman Geske'nin eşi Suzanna Geske de duruşmayı izledi.

Varol Bülent Aral, savunmasında suçlamaları reddetti. Derin devlet falan olmadığını, herkesin içinin rahat olması gerektiğini söyleyen Aral, Zirve Yayınevi'ndeki cinayetlerin göz göre göre işlendiğini belirterek, ''Bu cinayetleri, önceden gereken yerlere bildirdim." dedi.

Önceki günkü duruşmada salondan çıkarılırken Mahkeme Başkanı Hayrettin Kısa'ya yönelik "Adaletiniz yere batsın. Ben şu andan itibaren ölüm oruçlarına başlıyorum. Sahtekârlar, bunun hesabı sorulacak. Hayrettin Kısa kafana sıkacağım senin." ifadelerini kullanan Aral, bu sözleri için de özür dilediğini, basının ''Tükürdüğünü yaladı'' diye yazabileceğini ifade etti.

11 yıl önce