|

Aranan imam Sayıştay’da kadrolu çıktı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca KKTC'de FETÖ’cü darbe girişimine iştirak eden cuntacı askerlere ilişkin yürütülen soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/05/2017 Çarşamba
Güncelleme: 06:28 - 17/05/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Savcı Mustafa Gökçe’nin yürüttüğü soruşturma kapsamında, KKTC’de görevli subaylar hakkında gözaltına çıkarılmış ve bunlardan 14’ü tutuklanırken, 24’ü adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı. Adli kontrolle bırakılanların arasında Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı 1’inci Alay Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Siyar da bulunuyordu. Kardeşi FETÖ ile iltisaklı olduğu belirlenen Siyar hakkındaki soruşturma derinleştirildi.

BYLOCK KULLANMIŞ

Siyar’ın FETÖ’nün mahrem yapılanmasında yer aldığı tespit edilirken, bağlı olduğu hücre de deşifre edildi. Siyar’ın yanı sıra aynı hücrede bir albay ile yarbayın da bulunduğu belirlendi. Söz konusu albay ve yarbayın FETÖ darbe girişimi soruşturmaları kapsamında tutuklu olduğu öğrenildi. 3 FETÖ’cü subaydan sorumlu mahrem imamın ise Sayıştay’da görevli Uzman Denetçi S.Ö. olduğu ortaya çıkarıldı. Örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock’u kullandığı anlaşılan S.Ö.’nün firari olduğu tespit edildi. S.Ö. hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

#FETÖ
#Sayıştay
#Bylock
7 yıl önce