|

Araplar vefa için Türkiye'yi seçecek

Türk halkının Filistin konusundaki tavrı ve Başbakan Erdoğan'ın Davos tutumuna teşekkür için bir araya gelen Arap iş adamları ve sivil toplum kuruluşları "Türkiye'ye Vefa" girişimi başlattı. Girişim, Arap ve İslam uluslarının Türk mallarını almasının yanı sıra, turizm, sanayi ve ticaret alanlarında Türk şirketleri ve kurumlarıyla işbirliğini özendirecek.

Şamil Kucur
00:00 - 10/06/2009 Çarşamba
Güncelleme: 02:51 - 10/06/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
Araplar vefa için Türkiye'yi seçecek
Araplar vefa için Türkiye'yi seçecek

Türk halkının Filistin konusundaki değişmez tavrı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos tutumuna teşekkür için bir araya gelen Arap iş adamları ve sivil toplum kuruluşları "Türkiye'ye Vefa" girişimi başlattı. Girişim Arap ve İslam uluslarının Türk mallarını almasının yanı sıra, turizm, sanayi, ticaret ve yatırım alanlarında Türk şirketler ve kurumlarıyla yardımlaşmayı özendirecek.

VEFA POSTERLERİ HAZIR

Türkiye'de hazırlatılan tanıtım filmini Arap televizyonlarında yayınlayacak girişim, Araplar tarafından hazırlanan "vefa posterlerini" de Arap gazete ve dergilerinde yayınlayacak. Arap ve Türk iş adamları ile Sivil Toplum kuruluşlarının oluşturduğu"Vefa Türkiye Girişimi" toplantıyla tanıtıldı. Toplantıya VAFA Türkiye Girişimi Genel Sekreteri Gazi Mısırlı, MÜSİAD Eski Başkanı Ömer Bolat, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Başkanı Necmi Sadıkoğlu ve Arap ülkelerinin sivil toplum kuruluşları yöneticileri katıldı.

TATİL İÇİN DE BİZİ SEÇTİLER

Toplantıda konuşan "Vefa Türkiye Girişimi" Genel Sekreteri Gazi Mısırlı, 5 ana hedefleri olduğunu dile getirdi. Bu hedefleri turizm, ticaret, kültür Arap ülkelerinde Türk mallarının teşvik edilmesi ve Türk ve Arap şirketlerinin işbirliği yapması şeklinde özetleyen Mısırlı, girişim olarak Arap ülkeleri televizyonları ve dergilerinde Türkiye reklamları verileceğini belirtti. Mısırlı, bazı Arap turizm firmalarıyla anlaşma yaptıklarını ve Arapların vefa için bu sene Türkiye'ye geleceğini söyledi.

30 SANİYELİK FİLM YAPILDI

Hazırladıkları 30 saniyelik Türkiye tanıtı filmini sinevizyonda gösteren Mısırlı, Arap siviltoplum kuruluşları ve girişimciler tarafından hazırlanan birbirinden farklı posterleri de tanıttı. Özellikle Başbakan Erdoğan'a sevgi mesajları içeren posterlerden 1 tanesini seçen Vefa Girişimi, Arap gazete ve dergilerinde seçilen posteri yayınlayacak.


Erdoğan'a 4 bin mektup

Arap halkının özellikle Davos tavrının ardından Başbakan Erdoğan'a büyük bir teşekkür ve sevgi beslediğini belirten Mısırlı, elinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderilen 4 bin mektup olduğunu vurguladı. Mısırlı, girişimin somut sonuçlarının alınmasının ardından hem bu sonuçlar hakkındaki raporu hem de gönderilen mektupları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletecekleini ifade etti. Türk halkına da bir ricada bulunan Mısırlı, kendilerine özgü kültürleri olan Arap halkına karşı hoşgörülü ve anlayışlı davranmalarını istedi. Türkiye'ye gelen bir Arap ailenin yaklaşık 10 bin dolar bıraktığını belirten Mısırlı, bu oranın Avrupalı bir turistte ise 800 dolar civarında olduğunu belirtti.


Yakınlaşma geçmişte de yaşanmıştı

MÜSİAD Eski Başkanı Ömer Bolat, tarihte 1984-88 yılları arasında bir kez daha Arap ülkeleri ve Türkiye arasında ekonomik ve ticari yakınlaşmanın bu düzeye ulaştığını aktardı.




15 yıl önce