|

Arazi kavgası: 2 ölü 5 yaralı

Muş’ta akraba iki aile arasında arazi anlaşmazlığı ve ağaç kesme nedeniyle çıkan kavga kanlı bitti. Uzun namlulu silahların konuştuğu kavgada Fetullah Afşar ile oğlu Resul Afşar öldü, 5 kişi de yaralandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 01:19 - 25/12/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Güvenlik güçleri Sayanlar Mahallesi ile hastahane önünde yeni bir çatışma yaşanmaması için olağanüstü önlem aldı
Güvenlik güçleri Sayanlar Mahallesi ile hastahane önünde yeni bir çatışma yaşanmaması için olağanüstü önlem aldı

Muş’un Hasköy ilçesinde iki aile arasında çıkan kavgada 2 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı. İddiaya göre üzücü olay, önceki gece Sayanlar Mahallesi’nde meydana geldi. Akraba olan Afşar ile Basum ailelerinin fertleri arasında, arazi anlaşmazlığı ve ağaç kesme nedeniyle başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Uzun namlulu silahların kullanıldığı kavgada Fetullah Afşar, oğlu Resul Afşar ve aynı aileden Hamdullah, Asya, Adil ve Cüneyt Afşar ile Ecevit Kızılkan yaralandı. İhbar üzerine mahalleye çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi.

OLAĞANÜSTÜ ÖNLEM

Yaralılar, yapılan ilk müdahalenin ardından Muş Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılardan Fetullah Afşar ile oğlu Resul Afşar doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamadı. Diğer yaralıların tedavisi sürerken, güvenlik güçleri Sayanlar Mahallesi ile hastahane önünde yeni bir çatışma yaşanmaması için olağanüstü önlem aldı. Kanlı kavgaya karışan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı. Akraba kurşunuyla can veren baba ve oğlunun cenazeleri, Hasköy İlçe Mezarlığı’nda toprağa verildi.

AKRABA BAĞI VAR

Kanaat önderlerinden Hikmet Karayel, kurulan taziye çadırında yaptığı açıklamada, olayın tüm Hasköy halkını üzdüğünü söyledi. Karayel, “Hepimiz üzgünüz, şoktayız. Ortada bir kan davası, bir önemli olay yok aile içinde. Hem amca çocukları hem de dayı yeğen. İki taraflı bir akraba bağı var. Biz bunu bir cinnet olayı olarak değerlendiriyoruz. Onun için tüm ilçe halkı, bölge ve aşiret olarak üzüntülüyüz. Allah bir daha böyle acı bir olay yaşatmasın bize. Hiç istemediğimiz olaylardır” dedi. Bölgede bu tür olayların yok denecek seviyeye düştüğünü hatırlatan Karayel, yaralılardan birinin durumunun ağır olduğunu da aktardı.

#Hikmet Karayel
#Muş
#Hasköy
6 yıl önce