|

Arçelik'e bir ödül de Romanya'da aldı

Arçelik'in Romanya işletmesi Arctic'e, TPM Mükemmel Fabrika Süreklilik Ödülü verildi. Arctic, Romanya'da bu ödülü alan ilk şirket oldu

00:00 - 13/03/2011 Pazar
Güncelleme: 23:45 - 12/03/2011 Cumartesi
Yeni Şafak
Arçelik'e bir ödül de Romanya'da aldı
Arçelik'e bir ödül de Romanya'da aldı

Arçelik A.Ş.'nin Romanya'daki soğutucu cihazlar işletmesi işletmesi Arctic S.A., Japon devlet kuruluşu JIPM (Japan Institute of Plant Maintenance) tarafından "TPM Mükemmel Fabrika Süreklilik Ödülü"ne (Award for Excellence in Consistent TPM Commitment) layık görüldü. Arctic, bağımsız denetçiler tarafından yapılan iki aşamalı denetimlerden başarıyla geçerek, Romanya'da bu ödülü alan ilk şirket oldu.

ARÇELİK İÇİN YENİ DEĞİL

Arctic, daha önce de 'TPM Mükemmel Fabrika Ödülü'ne layık görülmüştü.

Ödülü Arctic S.A. Üretim Yöneticisi Marian Serban JIPM yetkililerinden aldı. Arçelik A.Ş. bu ödül ile birlikte, Türkiye ve yurt dışı işletmeleri olmak üzere, JIPM tarafından verilen TPM Ödüllerini 12 kez kazanmIş oldu.

DÜNYAYA SAYGILI ŞİRKET

Koç Holding A.Ş. Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, “Dünyaya saygılı, dünyada saygın, vizyonumuza paralel olarak çevreyi ve doğal kaynaklarımızı korumayı hedefliyoruz. Bunun neticesinde işletmelerimiz birçok defa TPM ödüllerine layık görüldü. Bu ödüller ürünlerimizde olduğu gibi, üretim süreçlerinde de verimliliğe verdiğimiz önemin somut bir göstergesidir” dedi.


Arctic S.A. pazar lideri

Yüzde 99 marka bilinirliği ile Romanya'nın en köklü ve güçlü markası konumunda bulunan Arctic, yüzde 30 pazar payı ile Romanya'daki liderliğini devam ettiriyor. Arctic, 2010'da buzdolabında yüzde39 ve çamaşır makinesinde yüzde 25 pazar payı elde etti.



13 yıl önce