|

Ardahan'da deprem meydana geldi: Çevre illerde de hissedildi

AFAD verilerine göre saat 17.08'de Ardahan Göle'de 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Göle Belediye Başkanı İlhan Gültekin yaptığı ilk açıklamada olumsuz bir durumla karşılaşılmadığını belirterek, "Şu ana kadar yıkılan bir bina ihbarı gelmedi. Ekiplerimiz bölgede incelemelerini sürdürüyor. Hasar gören binalarımız var" ifadelerini kullandı.

17:18 - 27/09/2022 Salı
Güncelleme: 17:49 - 27/09/2022 Salı
Deprem
Deprem

AFAD, saat 17.08'de merkez üssü Ardahan Göle ilçesi olan 5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.

Depremin çevre illerde de hissedildiği belirtildi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Göle ilçesinde meydana gelen 5,0 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır" denildi.


Öte yandan, deprem Ardahan il merkezi, Kars ve Erzurum'un Şenkaya ilçesinde de hissedildi.

"Araştırıyoruz ekipleri yönlendirdik"

Vali Hüseyin Öner, depremin ardından ekiplerin tarama faaliyetlerine başladığını belirterek, "Araştırıyoruz, ekipleri yönlendirdik. Tarama yapıyoruz, şu an için bize ulaşan bir olumsuzluk yok." dedi.

BELEDİYE BAŞKANINDAN İLK AÇIKLAMA

Göle Belediye Başkanı İlhan Gültekin yaptığı ilk açıklamada olumsuz bir durumla karşılaşılmadığını belirterek, "şu ana kadar yıkılan bir bina ihbarı gelmedi. Ufaktan da olsa bir sıkıntı var. Ekiplerimiz bölgede incelemelerini sürdürüyor. Hasar gören binalarımız var. Artçı meydana gelmedi" ifadelerini kullandı.

#AFAD
#Ardahan
#Göle
2 yıl önce