|

Ariel Finans şikayetleri konsolosluğa kadar uzanmış

Kredi vaadiyle çok sayıda Türk firmasını dolandırdığı iddia edilen Ariel Finans'la ilgili İsrail Başkonsolosluğu'na da şikayet geldiği ortaya çıktı.

Orhan Turan
00:00 - 5/11/2010 Cuma
Güncelleme: 02:43 - 5/11/2010 Cuma
Yeni Şafak
Ariel Finans şikayetleri konsolosluğa kadar uzanmı
Ariel Finans şikayetleri konsolosluğa kadar uzanmı

Ucuz kredi vaadiyle Türk firmalarını dolandırdığı ileri sürülen Ariel Finans'la ilgili ilk resmi açıklama İsrail'in Türkiye Başkonsolosluğu'ndan geldi. Ekonomiden Sorumlu Konsolos Doron Abrahami, şirketle ilgili kendilerine de şikayet geldiğini belirterek, sorunun taraflar arasında bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi. İpotek şartı aramadan 'ucuz kredi' vaadiyle, Türk firmaları milyonlarca lira dolandırdığı iddia edilen Ariel Finans'la ilgili daha önce İsrail makamlarına da şikâyette bulunulduğu ortaya çıktı. 'Krediniz çıktı' denilerek “sigorta poliçesi, ekspertiz ücreti, fizibilite raporu” gibi çeşitli adlar altında milyonlarca lirayı şirketlerden aldığı ileri sürülen Ariel Finans'la ilgili açıklama yapan İsrail Başkonsolosluğu, "Bu şirketle ilgili daha önce birden fazla şikâyet aldık. Ancak bu konuyla ilgili işlem yapma yetkimiz yok” açıklaması yaptı.

SON DERECE ÜZÜNTÜLÜYÜZ

Ekonomiden Sorumlu İsrail Konsolosu Doron Abrahami Yeni Şafak'a yaptığı açıklamada “Yaşanan olaydan dolayı son derece üzgünüz” ifadelerine yer yer verdi. Anlaşmazlığın taraflar arasında bir an önce çözülmesini umut ettiğini belirten Abrahami, İsrail'le Türkiye arasında uzun süredir devam eden ekonomik ilişkilerin zarar görmemesi gerektiğini dile getirdi. Abrahami, "İsrail ve Türkiye bugün ulaştıkları ekonomik ilişkileri 60 yılda inşaa etmişlerdir. Bu olayın, iki ülke arasında 60 yıldır süregelen iyi ilişkilere örnek teşkil etmeyeceği inancındayız” dedi.


13 yıl önce