|

Arkadaşlar çok korkuyor Bahoz

Jandarma ve özel harekat polislerinin ortaklaşa yürüttüğü operasyonlarla köşeye sıkışan terör örgütündeki çözülme telsiz konuşmalarına yansıdı. PKK'nın askeri kanat sorumlusu Bahoz Erdal'a isyan eden Hebat kod adlı teröristin, “Yaşananlardan dolayı arkadaşlar çok korkuyor Bahoz çok” sözleri, çaresizliği gözler önüne serdi.

Çetiner Çetin
00:00 - 24/12/2011 Cumartesi
Güncelleme: 01:48 - 24/12/2011 Cumartesi
Yeni Şafak
Arkadaşlar çok  korkuyor Bahoz
Arkadaşlar çok korkuyor Bahoz

Kazan, Görese ve Cudi'deki operasyonlar, terör örgütü PKK'da büyük çözülmelere neden oluyor. Jandarma özel timleriyle, özel harekat polislerinin eşgüdüm halinde birlikte yürüttüğü başarılı operasyonlar, bölücü terör örgütünü zora sokuyor. Kazan Vadisi'ndeki operasyonda terör örgütüne vurulan ağır darbe, önemli çatlaklara yol açtı. Her geçen gün daha da çıkmaza giren PKK, operasyonlarda öldürülen teröristlerin cenazelerini ailelerine vermiyor. Kazan Vadisi'ndeki kayıplarını gizlemeye çalışan örgüt, teröristlerin isimlerini gizliyor. Çocuklarını terör örgütüne kaptıran aileler ise çocuklarının cenazelerini bile alamıyor.

CENAZELER 2 AYDIR MORGDA

Terör örgütü, Çukurca'da 24 askerin şehit edilmesinden sonra başlatılan Kazan Vadisi'ndeki operasyondaki kayıplarını uzun bir süre gizledikten sonda 36 teröristin isimlerini açıkladı. Kazan Vadisi'ndeki operasyonda PKK'nın çok daha fazla kayıp verdiği belirtilirken PKK'nın açıkladığı isimlerle morgda bekletilen cesetlerin uyuşmaması örgütün planlarını bozdu. Bölücü terör örgütünün isimlerini verdiği teröristlerin aileleri 2 aydır bekliyor. İsimleri örgüt tarafından açıklanmayan cesetler ise aylarca morgda bekleyip, sahip çıkan olmayınca kimsesizler mezarlığına gömülüyor. Şu anda Malatya Adli tıp morgunda kimsesiz 10 terörist cesedi bulunuyor. PKK'nın karartma planına terörist aileleri tepki gösterdi. Tepkiler, terör örgütünün sözde üst yönetimine kadar ulaştı.

KORKUYU ELE VEREN KONUŞMALAR

PKK'nın silahlı kanadı HPG'nin komutanı Bahoz Erdal kod adlı Suriyeli Fehman Hüseyin ile Hebat kod adlı Şakir Bulut arasındaki telsiz konuşması terör örgütünün içinde bulunduğu çıkmazı ve korkuyu gözler önüne serdi.

Hebat: Bak 5 tane ailesi almadan gömüldü, bari onları söyleseydiniz. Söylenen isimler askerde yok. Bahoz, aileler bizi çok kötü sıkıştırıyor.

Bahoz Erdal: İdare edin Hebat, idare.

Hebat: Bu konu bizi çok etkiliyor. Arkadaşlar diyor ki bari öldüğümüzde ismimizi söyleyin ki ailemiz alsın. Yaşananlardan dolayı arkadaşlar çok korkuyor Bahoz çok.

Bahoz Erdal: Korkmasınlar yakında olacak.



12 yıl önce