|

Arkasına bakmadan kaçtı

Yunanistan Kardak üzerinden gerilimi tırmandırıyor. Çelenk atmak üzere Yunan hücumbot ile bölgeye gelen Savunma Bakanı Panos Kammenos, Türk hücumbotlarının baskısı ve ikazı üzerine karasularımızı terketti. Yunan bakan çelengi suya bırakmak zorunda kaldı.

Yeni Şafak ve
08:00 - 29/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 10:54 - 29/01/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Yunan Bakan Türk Sahil Güvenliğinin uyarısı sonrası elindeki çelengi açık denize attı ve bu ana ait fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaştı.
Yunan Bakan Türk Sahil Güvenliğinin uyarısı sonrası elindeki çelengi açık denize attı ve bu ana ait fotoğrafları sosyal medya hesabından paylaştı.

Bir süredir Türkiye’yi hedef alan açıklamalar yapan Yunanistan dün de Kardak Adaları'nı kullanarak gerilimi tırmandırdı. Krizin yıldönümünde Kardak’a hücümbot ile gelerek çelenk atmak isteyen Yunan Savunma Bakanı Panos Kammenos, Türk Sahil Güvenlik botları tarafından Kardak’a yaklaştırılmadı. Yapılan ikaz üzerine herhangi bir gerginlik olmadan Yunan Heyeti Türk karasularını terk etti.

Avrupa Birliği’nde (AB) ve halk nezdinde itibarını kaybeden Yunanistan hükümeti, son dönemde Türkiye’ye saldırarak ve gerilimi arttırarak politik başarısızlıklarını gölgelemeye çalışmaya devam ediyor. Bir süredir Türkiye’yi hedef alan açıklamalar yapan Yunanistan dün de Kardak Adaları'nı kullanarak gerilimi tırmandırdı. Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos çelenk atmak üzere Yunan Deniz Kuvvetlerine ait Nikiforos Karakol Gemisi ve LS-70 numaralı sahil güvenlik botu ile geldiği Kardak’a, Sahil Güvenlik ekiplerince yaklaştırılmadı. Yunan heyeti, yapılan ikaz üzerine herhangi bir gerginlik yaşanmadan Türk karasularını terk etti.

SAHİL GÜVENLİK GEREKENİ YAPTI

Gaziantep’te temaslarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Sahil Güvenlik Komutanlığımız gereğini yerine getirmiştir" dedi. Genelkurmay Başkanlığı da, girişimin Türk Deniz Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarınca önlendiği belirterek, TSK’nın ülke ve milletin uluslararası hukuk ve anlaşmalardan kaynaklanan hak ve menfaatlerini azim ve kararlılıkla korumaya devam ediyor şeklinde bir açıklama yaptı.

TÜRKİYE’Yİ HEDEF ALIYOR

Başarısız olduğunda kitleleri elinde tutmak için Türkiye’yi hedef alan Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, geçtiğimiz günlerde katıldığı Davos Zirvesi’nde Türkiye hakkında akıl almaz sözler sarf etti. Türkiye’yi agresif olmakla itham eden Çipras başarısızlığına bahane olarak, "Göreve geldiğimde sadece Yunanistan tarihinin en büyük ekonomik krizi ve mülteci krizi yoktu, aynı zamanda Ege’de tahmin edilemeyen saldırgan askeri hamleler yapan bir komşuyla uğraştık" şeklinde komik bir savunma yaptı.

TACİZLERE DEVAM ETTİLER

Çipras’ın bu küstah çıkışından önce Kardak kayalıklarında bir Türk sahil güvenlik teknesi ile Yunan donanmasına ait küçük bir savaş gemisi çarpıştı. Olayda herhangi bir hasar olmadı ancak, Yunanistan’ın gerilimi tırmandırmak için yaptığı tacizler devam etti.

  • Kararlılık ve gücün göstergesi
  • Kardak Adaları’nda yapılan önleme ve alınan tedbirler, TSK’nın tüm Türk deniz yetki alanlarını korumaktaki kararlılık ve gücünün göstergesi oldu. Yunan medyasında çıkan haberlerde Nikiforos Gemisi’nde Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos’un da bulunduğu ve adalara çelenk bırakmak istediği ancak alınan önlemler nedeniyle bölgeye yaklaşamadığı yer aldı. Kammenos’un alınan tedbirler nedeniyle çelengi Kardak yerine açık denize bırakmak durumunda kaldığı belirtilen haberlerde yer alan fotoğraflarda Kammenos’un çelengi bıraktığı sırada Kardak Adaları ile bulunduğu gemi arasında TCG Kaş ve TCSG 82 gemileri ile Sahil Güvenlik Helikopteri de açıkça görüldü.


#Panos Kammenos
6 yıl önce