|

Arnavut meslektaşına 'hızlı reform' önerdi

Dışişleri Bakanı Gül, biraraya geldiği Arnavutluk Cumhurbaşkanı ve Dışişleri Bakanı'na Türkiye'yi örnek göstererek “Reformları süratle yaparsanız, ülkeniz o kadar cazip olur” dedi

Tiran
00:00 - 3/02/2007 Cumartesi
Güncelleme: 01:28 - 3/02/2007 Cumartesi
Yeni Şafak
Arnavut meslektaşına 'hızlı reform' önerdi
Arnavut meslektaşına 'hızlı reform' önerdi

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Alfred Moisiu tarafından kabul edildi. Görüşmenin ardından Gül, Meclis Başkanı Jozefina Topalli ve Başbakan Sali Berişa ile bir araya geldi.

Bakan Gül, ayrıca Tiran'da düzenlenen Türkiye-Arnavutluk iş konseyi toplantısına katıldı. Gül, Dışişleri Bakanı Besnik Mustafaj ile birlikte katıldığı toplantıda iş adamlarına hitap etti. Gül, gerekli anlaşmaların imzalanması, hukuki altyapının hazırlanması ve yatırım ortamının iyileştirilmesi gerektiğine işaret etti. Türkiye'nin bu alanda önemli adımlar attığını anlatan Gül, geçen yıl Türkiye'ye 20 milyar doların üzerinde yabancı yatırım geldiğini kaydetti. “Reformlar ne kadar süratli yapılırsa ülkeniz o kadar cazip olur” diyen Gül, iki ülke arasındaki serbest ticaret anlaşmasının en kısa zamanda meclislerden geçirilmesi gerektiğini kaydetti. Gül, bu anlaşmanın 2-3 hafta içerisinde TBMM'den geçirileceği sözünü verdi.

GÜL'DEN YATIRIM İSTEDİ

Arnavutluk Dışişleri Bakanı Besnik Mustafaj da Arnavutluk'un yabancı yatırımlara ihtiyacı olduğunu belirterek, bu konuda Türkiye'nin deneyimlerinden yararlanabileceklerini söyledi. Mustafaj, yabancı yatırımcıları rahatsız eden tüm unsurları özellikle de yolsuzluğu engellemek zorunda olduklarını vurguladı.





17 yıl önce