|

Arnavutluk bizim Balkanlardaki en stratejik ortağımız

Arnavut işadamlarına seslenen Cumhurbaşkanı Gül, “İş yapmak için güven gerekli. Arnavutluk'ta bunu görmekten memnunum” dedi

Abdülkadir Selvi
00:00 - 12/12/2009 Cumartesi
Güncelleme: 23:18 - 11/12/2009 Cuma
Yeni Şafak
Arnavutluk bizim Balkanlardaki en  stratejik ortağ
Arnavutluk bizim Balkanlardaki en stratejik ortağ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye ile Arnavutluk arasında geçmişten gelen güçlü ilişkiler sayesinde bugün sağlam bir dostluk bulunduğunu bildirdi. Tiran'da Sheraton Oteli'nde Türkiye-Arnavutluk İş Forumu'nun açılışına Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bamir Topi ile birlikte katılan Gül, 'İş yapabilmek için önce güven gerekli. Bu güveni Arnavutluk'ta görmekten memnunum' dedi. Türkiye'nin Balkanlar'daki en stratejik ortağının Arnavutluk olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, işbirliği yapılabilecek sektörleri denizcilik, enerji, madencilik, bankacılık, balıkçılık ve ulaştırma olarak sıraladı.

DOSTLUGUMUZ HİÇ BOZULMADI

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bamir Topi de Türkiye'nin Arnavutluk'un yakın dostu olduğunu belirtti. Türkiye-Arnavutluk ilişkileri 'mükemmel' olarak niteleyen Topi, Arnavutluk'un komünist rejim döneminde de Türkiye ile dostluk ilişkisi içinde olduğunu hatırlattı.

Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan ise Türkiye'nin Balkanlara verdiği önemi bu ziyaretle ortaya koyduklarını söyledi. Küresel krize dikkat çeken Çağlayan, 'Kriz küreselse çözüm de küresel olmalı. Ülkeler arasındaki ticareti geliştirmeliyiz' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, dün ayrıca Türk kültürünü tanıtmak ve yaymak amacıyla kurulan Yunus Emre Kültür Vakfı bünyesindeki Yunus Emre Kültür Merkezlerinin ikincisini Tiran'da açtı. Gül, burada yaptığı açıklamada “Türkiye'nin en büyük gücü kültü mirasını canlı tutmak. Bu merkezler Türkiye'nin görünmez gücü dedi.


14 yıl önce