|

Arslan Kuvayı Milliye'ye bir kez gelmiş

Kuvayı Milliye Derneği kurucusu Raif Görüm, Danıştay saldırısının tetikçisi Alparslan Arslan'ın derneğe gelerek amcası Hüseyin Görüm'le görüştüğünü söyledi.

İstanbul
00:00 - 29/05/2009 Cuma
Güncelleme: 00:26 - 29/05/2009 Cuma
Yeni Şafak
Arslan Kuvayı Milliye'ye bir kez gelmiş
Arslan Kuvayı Milliye'ye bir kez gelmiş

Ergenekon davasının tutuksuz sanıklarından Raif Görüm, Danıştay saldırısının tetikçisi Alparslan Arslan'ı, emekli Albay Fikri Karadağ'ın Genel Başkanlığı'nı yaptığı Kuvayı Milliye 1919 Derneği'nin Maltepe'deki genel merkezinde gördüğünü söyledi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada savunmasını yapan Raif Görüm, Mehmet Fikri Karadağ ile birlikte Maltepe'deki derneğin kurucusu olduğunu anlattı. Görüm çapraz sorguda ise Danıştay tetikçisi Alparslan Arslan ile ilgili soruları şöyle cevapladı: "Arslan Maltepe'deki Kuvayı Milliye 1919 Derneği'ne bir kez geldi. 1-2 dakika uğrayıp geçmişti. Amcam Hüseyin Görüm ve ben vardım. Amcamla neler konuştuğunu bilmiyorum. Tarihini de tam hatırlamıyorum. 2005-2006 olabilir.'

HÜSEYİN GÖRÜM'DEN İTİRAZ

Arslan'ı Maltepe'de gördükten 3-4 ay sonra Akçay'dayken Almanya'da devam eden boşanma davası ile ilgili bir kere aradığını söyleyen Görüm, 'Danıştay saldırısını duyduktan sonra şok oldum. Numarasını telefonumdan sildim" dedi. Sanık Hüseyin Görüm de, "Raif Görüm, Arslan'ı Maltepe'de gördüm diyor. Bunu iyi düşünsün" dedi. Raif Görüm'ün, Arslan'ı dernekte gördüğünü tekrarlaması üzerine Hüseyin Görüm, "Arslan Maltepe'ye hiç gelmedi. Benim İçerenköy'deki yerimde gördü. Terasta çay içildi. Arslan Maltepe'ye hiç gelmedi. Gelseydi, geldi derdim" diye konuştu.



15 yıl önce