|

Asansör faciasının yaşandığı inşaatta vince çıktı

Mecidiyeköy'de asansör faciasının yaşandığı inşaatta çalışan işçiler, faciadan sonra inşaatın durmasıyla birlikte paralarını alamadıkları gerekçesiyle metrelerce yükseklikteki vince çıkarak eylem yaptı.

İha
00:00 - 3/10/2014 Cuma
Güncelleme: 16:18 - 3/10/2014 Cuma
Yeni Şafak
Asansör faciasının yaşandığı inşaatta vince çıktı
Asansör faciasının yaşandığı inşaatta vince çıktı

Mecidiyeköy'de 10 işçinin öldüğü asansör faciasının yaşandığı rezidans inşaatı bu kez işçilerin eylemine sahne oldu. Faciadan sonra inşaatın durmasıyla birlikte paralarını alamadıklarını iddia eden işçiler, inşattaki vince çıkarak eylem yaptı. Metrelerce yükseklikte vince çıkan Cemalettin Duran ve Orhan Yaman isimli işçiler, tehlikeli bir biçimde eylem yaparken, arkadaşları da battaniyeye sarılıp aşağıda bekledi. Paralarını alamadıkları için eylem yaptıklarını belirten işçiler, 'Kaza olduktan sonra biz ayrıldık, bize para vermediler. Bayram geldi biz paramızı aldık. Biz 55 kalıp işçisiyiz' dedi.

İşçiler, sadece kalıp işçilerinin 90 bin TL alacağı olduğunu belirterek, duruma tepki gösterdi. Eylem nedeniyle polis ekipleri inşaata gelirken, vince çıkan işçiler uzun süre eylemlerine devam etti.

10 yıl önce