|

Asfalt tankı infilak etti

Aa
00:00 - 18/10/2009 Pazar
Güncelleme: 02:39 - 18/10/2009 Pazar
Yeni Şafak
Asfalt tankı infilak etti
Asfalt tankı infilak etti

Antalya Serbest Bölgesi'ndeki bir asfalt tankında patlama meydana geldi. Patlamada 1'i ağır olmak üzere 4 kişi yaralandı. Yangının diğer tanklara sıçraması engellenerek

daha büyük bir facia önlendi.

KAYNAK YAPILIYORDU

Edinilen bilgiye göre, Antalya Ortadoğu Liman İşletmesi'nde (OLİ) 13'üncü Bölge Müdürlüğü'ne ait 5 bin tonluk asfalt tankına, taşeron firma Aydın AŞ tarafından yapılan izolasyon çalışması yapılırken, saat 13.00 civarında korkunç bir patlama meydana geldi. Ardından büyük bir yangın çıktı. Korkunç patlamada Harun Çeven, Murat Çeven, Ökkeş Tuncer ve Hikmet Kasırga ağır yaralandı. Başına sert bir cisim düşen ve zehirlenen Hikmet Kasırga'nın sağlık durumunun ağır olduğu bildirildi.

TANK İMHA OLDU

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin de yangının çıkış nedeninin araştırıldığını, ancak henüz kesin bir bilgiye ulaşılamadığını ifade etti. İtfaiye yetkilileri ise patlama ve yangının meydana geldiği tankın boş olduğunu, bu sayede yangının kısa sürede söndürülebildiğini söyledi.

OLİ Genel Müdür Vekili Taner Güngör, patlamanın olduğu tankın tamamen kullanılamaz hale geldiğini, yandaki bir diğer tankta da hasar oluştuğunu, soğutma çalışmalarına devam edildiğini, maddi hasarın tespit edilmesine çalışıldığını kaydetti.

15 yıl önce