|

Aşk paylaşmaktır

12 yıl önce evlendiği eşinin böbrek yetmezliği olduğunu öğrenen edebiyat öğretmeni İlksen Köylü, iyi beslenme, düzenli yaşantı ve karşılıklı sevgi sayesinde, kocasına hayat verdi. Şimdi de ona bir böbreğini verecek.

Yeni Şafak
00:00 - 4/08/2003 Pazartesi
Güncelleme: 10:43 - 23/05/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Edebiyat öğretmeni İlksen Köylü, 12 yıldır böbrek yetmezliği yaşayan kocası Muzaffer Köylü'ye bir böbreğini verecek. Ankara'da yaşayan ve böbrek nakli için Antalya'ya gelen çift, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi'ne müracaat ederek, test yaptırdı. Doktorlar, kan grupları aynı olan çiftin dokularının da büyük oranda tuttuğunu ve naklin mümkün olduğunu bildirdiler. Kocası Muzaffer Köylü'ye âşık olarak evlendiğini ve evliliğin ilk yılında kocasının böbrek yetmezliği sorunu olduğunu öğrendiğini söyleyen İlksen Köylü, 12 yıldır aşkla, sevgiyle yaşadıklarını belirterek, "Ona her şeyim feda olsun" dedi.

ÇOCUK YAPAMADILAR
Kocasının 12 yıldır iyi beslenme, düzenli yaşantı ve karşılıklı sevgi sayesinde, böbrek nakline gerek kalmadan sağlıklı yaşadığını anlatan Köylü, "Ancak doktorlar 6 ay önce artık böbrek nakli yapılması gerektiğini söylediler. Hiç düşünmeden böbreğimi teklif ettim. Önce kabul etmek istemedi. Hayatımı riske sokmaktan korktuğunu söyledi. Ancak, 12 yıl sevgiyle yaşanmış bir yaşam hiçbir şeye değişilmezdi" dedi. Kocasının rahatsızlığından dolayı çocuk yapmadıklarını da dile getiren Köylü, öğretmen olması dolayısıyla bu anlamda bir eksiklik hissetmediğini söyledi. Köylü, "Benim binlerce çocuğum var" diye konuştu.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
21 yıl önce