|

Askeri araç devrildi

Van''ın Saray ilçesinde devriye görevi yapan askeri araç, kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kazada Ali Ekber Aslan, Özkan Demir ve Hüseyin Alici şehit olurken, 18 askerimiz de yaralandı

.
00:00 - 9/02/2014 Pazar
Güncelleme: 20:14 - 8/02/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Askeri araç  devrildi
Askeri araç devrildi

Van''da askeri bir aracın devrilmesi sonucu 3 askerimiz şehit oldu, 18 asker de yaralandı. Alınan bilgiye göre, Saray ilçesine 60 kilometre uzaklıkta bulunan İran sınırındaki Rasim Çömez Hudut Karakolunda görevli askerleri taşıyan araç, önceki gece Harabekışla Hudut Karakoluna erzak alımı için gittiği sırada yolun kaygan olması nedeniyle kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Kazada Ali Ekber Aslan (Iğdır), Özkan Demir (Adıyaman) ve Hüseyin Alici (Konya) şehit olurken 18 askerimiz de yaralandı. Helikopterle kaldırıldıkları Van Asker Hastanesinde tedavi altına alınan 18 askerin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI

Şehitler Van Asker Hastanesi''nde yapılan otopsinin ardından cenazeleri 2 ambulans ve bir cenaze aracıyla Van Ferit Melen Havaalanı yanında bulunan Van Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığı''na getirildi. Gazetecilerin alınmadığı alanda, şehit askerler için yapılan törenin ardından cenazeler, uçakla memleketlerine uğurlandı. Törene Vali Aydın Nezih Doğan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, İl Jandarma Komutanı Albay İrfan Kızılarslan, Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, askeri erkan ve bazı kurum müdürlerinin katıldığı öğrenildi.

Gözyaşları sel oldu

Şehit haberleri aileleri gözyaşlarına boğdu. Şehit Hüseyin Alici''nin, Konya''nın Çeltik ilçesine bağlı Gözpınarı beldesindeki baba evine acı haber, askeri yetkililer tarafından verildi. Şehit askerin babası Ahmet Alici, oğluyla en son önceki akşam telefonla görüştüklerini söyledi. Bugün ise şehit haberini aldıklarını ifade eden Alici, ''Oğlum yeni evlenmişti. Eşi Ümmühan da 3 aylık hamile. ''Baba izine gelip ekinleri sulayacağım'' diyordu. Ama hiçbir şey nasip olmadı. Şehitlik nasip oldu oğluma'' dedi. Şehit Er Hüseyin Alici''nın askere gitmeden önce annesi Döndü Alici''yi, ''Ben askerde şehit olacağım'' dediği öğrenildi. Acı haber, Özkan Demir''in ailesine da yasa boğdu.


10 yıl önce