|

Askeri eğitim uçağı düştü: 3 şehit

Eskişehir’den eğitim amaçlı kalkan CASA tipi askeri eğitim uçağı Isparta Yalvaç’ta düştü. Kazada Binbaşı Ümit Karamustafa, Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı ve Teknisyen Kıdemli Astsubay Başçavuş Ömer Kadir Arlı şehit düştü. Isparta Valisi Şehmus Günaydın, “Bölgede sis olduğu söyleniyor” dedi.

Yeni Şafak ve
08:00 - 18/01/2018 Perşembe
Güncelleme: 10:05 - 18/01/2018 Perşembe
Yeni Şafak
 Isparta’daki kaza, CASA CN-235 tipi uçağın yaptığı 4. kaza olarak kayıtlara geçti. Hava Kuvvetleri’nde aynı tipte 52 uçak bulunuyor.
 Isparta’daki kaza, CASA CN-235 tipi uçağın yaptığı 4. kaza olarak kayıtlara geçti. Hava Kuvvetleri’nde aynı tipte 52 uçak bulunuyor.

Eskişehir’den eğitim için kalkan iki pilot ve bir teknisyenin bulunduğu CN-235 CASA tipi askeri uçak Isparta Yalvaç’ta düştü. Genelkurmay Başkanlığı CN-235 CASA tipi askeri nakliye uçağının, Eskişehir 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığından planlı uçuş eğitimi için iki pilot ve bir teknisyenle saat 11.03’te kalktığını açıkladı. Uçakla saat 12.50 civarında radar irtibatının kesilmesinin ardından hemen arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

KÖYLÜLER ULAŞTI

Genelkurmay, saat 14.30 sıralarında Eğirdir Gölü kuzeyinde uçağın enkazına ulaşıldığını duyurdu. Askeri uçağın enkazına ilk ulaşan, Yalvaç’a bağlı Yukarı Kaşıkaraköyü’nde çiftçilikle uğraşan köylüler oldu. Köylülerin çamura bulandıkları görüldü.

DÜŞME NEDENİ BELLİ DEĞİL

İki pilot ve bir teknisyenin şehit olduğu kazayla ilgili Isparta Valisi Şehmus Günaydın da açıklama yaptı. Vali Günaydın, Yalvaç’ın Yukarı Kaşıkara Köyü yakınlarında eğitim uçuşu yapan uçağın henüz belirlenemeyen nedenle düştüğünü belirtti. Vali Günaydın akşam saatlerinde yaptığı açıklamda ise “Kazanın olduğu saate ilişkin net bilgi veremem. Kara kutusuna ulaşmaya yönelik çalışmalar sürüyor. Teknik araştırmalar sürüyor” dedi.

  • KISA SÜREDE
    ENKAZA ULAŞILDI
  • Günaydın, şunları söyledi: “AFAD ve jandarma ekipleri çok kısa sürede enkaza ulaştı. Özellikle köylülerimize çok teşekkür ediyorum. Bize yardımcı oldular. Şehitlerimizin Yalvaç Devlet Hastanesinde otopsi işlemleri yapılıyor. İşlemlerin ardından Eskişehir’e götürülecek. Arama kurtarma faaliyetleri çok kısa sürede tamamlandı. Uçağı, Türk Hava Kuvvetleri’ne ait bir helikopter, çok kısa sürede buldu. Kazadan çok kısa süre sonra olay yerine intikal etti.”
KARA KUTU ARANIYOR

Şehitlerin naaşının görevliler tarafından enkaz alanından alındığını aktaran Vali Günaydın, “Şehitlerimizin otopsi işlemleri bitmek üzere. Kazanın olduğu saate ilişkin net bilgi veremem. Kara kutusuna ulaşmaya yönelik çalışmalar sürüyor. Teknik araştırmalar sürüyor. Kaza anında ve sonrasında o bölgede sis olduğu söyleniyor ama teknik ekibin çalışmasından sonra net bir açıklama yapılır. Başımız sağ olsun” diye konuştu.



EVLERE ATEŞ DÜŞTÜ

CASA tipi askeri eğitim uçağında Binbaşı Ümit Karamustafa, Yüzbaşı Ali Şahin Odabaşı ve Teknisyen Kıdemli Astsubay Başçavuş Ömer Kadir Arlı şehit düştü. Binbaşı Karamustafa’nın Ordu-Fatsa, Yüzbaşı Odabaşı’nın da Ordu-İkizce nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Karamustafa’nın Ordu’nun Fatsa ilçesindeki baba evine acı haber verildi.

AİLESİ SİNİR KRİZLERİ GEÇİRDİ

Binbaşı Ümit Karamustafa’nın şehit haberini alan yakınları ise baba evine akın etti. Şehit haberini Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ve protokol üyeleri Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde bulunan evlerine giderek acılı haberi baba Sebahattin Karamustafa’ya verdiler. Aldıkları şehit haberiyle sinir krizleri geçiren şehit yakınlarına sağlık ekipleri müdahale etti. Şehit düşen Binbaşı Karamustafa’nın evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenildi.


Bir ay sonra emekli olacaktı

Şehit Ömer Kadir Arlı’nın, Eskişehir’de yaşayan eşine acı haber ulaştı. Şehit Arlı’nın (39) şehadet haberi, Sümer Mahallesi Özkal Sokak’ta yaşayan eşi Berna Arlı’ya askeri yetkililerce verildi. Acı haberin ardından şehidin evine Türk bayrağı asıldı. Emekliliğine bir ay kaldığı öğrenilen Arlı’nın, Ömer (4) ve Duru (8) adında 2 çocuğunun bulunduğu belirtildi.


Annenin feryadı yürekleri yaktı

Arlı’nın Kütahya’da yaşayan annesine de acı haber verildi. 112 Acil Sağlık ekipleri ve askeri erkanın zile bastığını gören anne, oğlunun şehit olduğunu anlayarak feryat etti. Anne askeri erkana ‘Neden geldiniz?’, ‘Ne oldu?’ sorularını sormasına üzerine askeri erkanda bulunan komutanlar ‘Hava anne ziyaretine geldik’ diye cevap verip içeri girdiler. Acılı anne sakinleştirildikten sonra askeri erkan aileye oğullarının şehit olduğu bilgisini verdi.



#Isparta
#Yalvaç
#Uçak Kazası
#Şehit
6 yıl önce